2016 július 10.

Férfi Ob I: junior világ- és Európa-bajnok játékost igazolt a Pécs

A Partizán Belgrádtól érkezett a Pécs utolsó igazolása. A játékos Szavics bő olimpiai keretében is szerepel, ráadásul két éve Tbilisziben a junior Eb-n, tavaly pedig a vb-n is aranyérmet akasztottak a nyakába.

DRASKO GOGOV vaterpolista Partizana na utakmici LEN Lige Sampiona protiv Galatasaraja na bazenu Banjica, Beograd, 17.01.2015. godine  Foto: Marko Metlas Vaterpolo, Partizan, Galatasaraj, LEN Liga Sampiona

Nagy erősítés lehet a Pécs számára Drasko Gogov

A férfi Ob I-ben még egy csapatnak vált véglegessé a 2016/2017-es kerete. Lukács Gergely, a mecsekaljaiak vezetőedzője arról számolt be honlapunknak, hogy a Partizán Belgrádtól sikerült megszerezni Drasko Gogov játékjogát, így szeptembertől a Pécs színeiben láthatjuk majd játszani.

A 21 éves játékos tavaly Almatyban Junior világbajnok lett. A döntőben Gavril Suboticcsal öt gólt dobtak az olaszok hálójába, két éve pedig Tbilisziben Európa-bajnokságot nyert. Idén a felnőtt válogatott bő olimpiai keretébe is meghívást kapott, de Dejan Szavics aligha fogja kivinni Rióba a nagyon fiatal játékost.

A Pécs kerete ezzel teljes. Ahogy Lukács Gergely korábban fogalmazott oldalunknak a fiatalokra építenek a következő szezonban a csapatnál. Ezt jól mutatja, hogy az együttes átlagéletkora 21,6 év, ezzel vélhetően a KSI után a második legfiatalabb gárda lesz a következő idényben.

A Pécs kerete a 2016/2017-es szezonra:

Kapusok: Barát Ferenc, Józsa Ottó, Sólyomvári Marcell

Mezőnyjátékosok: Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Drasko Gogov, Horváth Zsombor, Kolozsi Marcell, Krizsán András, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Opacak Toni, Safrankó Donát, Vörös Tamás, Zlatko Rakonjac.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek