2018 augusztus 26.

Férfi Ob I: jön a szerb stílus

Alig hittük volna néhány évvel ezelőtt, ami idén ősztől bekövetkezik. 

zsivko gocics02

Pár szezonnal ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy-egy Ob I-es csapatot külföldi, jelen állás szerint szerb tréner irányítson. Most azonban két klub is délszláv trénerrel vág neki az idénynek, a Szolnok és a Debrecen.

Bár gyorsan tegyük hozzá Zsivko Gocics – a Szolnok trénere – és Miroszlav Bajin – a Debrecen edzője – is több éve dolgozik Magyarországon szinte tökéletesen beszélik a magyar nyelvet.

Érdekesség, hogy Bajin 34 éves, de már tizenöt éve edzősködik. Öt éve dolgozik hazánkban. Egyébként ő a magyar vízilabdasport első külföldi Ob I-es edzője. Tekintve, hogy őt már áprilisban kinevezték, még Gocicsot nyáron.

Az olimpiai bajnok pólóst talán nem kell senkinek bemutatni, 2011-től játszott Szolnokon és most Cseh Sándort fogja váltani a Tisza-partiak kispadján.  A 36 éves “Zsile” már tavaly elkezdte bontogatni szárnyait a medence partján, hiszen a szerb junior válogatottnak volt a másodedzője Vujaszinovics mellett.

Nagy figyelemmel várjuk, az elkövetkezendő években folytatódik-e az idei változás, és vajon több külföldi trénert láthatunk-e a magyar csapatok kispadján.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek