2017 május 01.

Férfi Ob I – Indul a finálé!

Egy kérdés maradt: az Eger vagy a Szolnok lesz a bajnok? Dabrowski Norbert a fizikális állapotot, míg Cseh Sándor pedig motivációt emelte ki mint döntő faktort a finálé meccsei előtt.

Szolnok, 2016. május 21. Az egri Uros Cuckovic (b) és a szolnoki Aaron Younger (j) a férfi vízilabda országos bajnokság döntõjének harmadik, Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF Eger mérkõzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2016. május 21-én. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

Ma 17.30-tól megkezdődik a döntő első meccse, ahol eldől a Szolnok címet véd vagy az Eger lesz a bajnok.

Dabrowski Norbert pedig így vélekedett: Én személy szerint már nagyon izgatott vagyok. Nem is nagyon tudok most sok okosságot mondani, remélhetőleg beszélnek majd helyettem a fiúk. Mint minden döntő, ez is arról fog szólni, hogy milyen fizikális állapotban vannak a csapatok, és ezek után milyen döntéseket hoznak meg. Mindkét együttes megmutatta már, hogy magas szinten képes vízilabdázni, ezért valóban kis dolgokon múlhatnak nagy dolgok. Fontos lehet persze a pályaelőny is, de ennek akkor van értéke, hogyha be tudjuk húzni az első meccset. Ha nem, akkor úgyis borul minden. Természetesen a Szolnoknak is csak az lehet a célja, hogy rögtön elvegye tőlünk ezt a fajta előnyt. Én mindezek tükrében azt mondom, hogy most is a védekezés lesz a legfontosabb. Hogyha hátul stabilak tudunk maradni, akkor jó esélyeink lehetnek, úgy hétfőn, mint az egész párharc során. Ugyanakkor minden döntő más, erre pedig nagyon jó példa a tavalyi finálé, amikor bármi megtörténhetett volna még 0-2-ről is – zárta gondolatait a klub hivatalos oldalán vezetőedző.

Sok minden előfordulhat: apróbb meglepetések biztosan lesznek, de ezek nem olyan jellegű meglepetések, amelyeket mondjuk egy átlag pólómeccs-néző biztosan észre fog venni– mondta a döntő előtt Cseh Sándor vezetőedző. – Az a tapasztalatom, hogy egy döntőben az esélytelenebbnek tartott csapatnak érheti meg az, hogy húz valami váratlant. Úgy érzem, hogy most mindkét csapat nagyon komolyan hisz abban, hogy megnyeri az aranyérmet, így ha lesz is meglepetés, akkor az a második-harmadik meccs környékén fog megtörténni. A motiváció nagyon fontos és jól tudom, hogy az Egerben most extra belső motiváció van. Ha ebben fölénk tud kerekedni, akkor abból nagy baj lenne – fejezte be a vezetőedző a szolnokiak oldalának.

Olvasóink véleménye a döntő kimeneteléről:

[socialpoll id=”2437789″]

A férfi Ob I-es finálék időpontjai: 

1. mérkőzés: 2017. május 1., hétfő: 17.30 ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger

2. mérkőzés: 2017. május 5., péntek: 19.00 Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok

3. mérkőzés: 2017. május 10., szerda: 18.00 ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger

4. mérkőzés: 2017. május 13., szombat: 16.00 Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok (ha szükséges)

5. mérkőzés: 2017. május 17., szerda: 18.00 ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger (ha szükséges)

(az M4 Sport élőben közvetíti a finálé összes meccsét!)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek