2014 október 02.

Férfi Ob I: Igencsak átalakult Szeged kezdi el a Magyar Kupa menetelést

A Magyar Kupa pécsi selejtezőjében szombaton kezdi a 2014/2015-ös szezont a Szeged VE legutóbb bajnoki bronzérmes és kupagyőztes férfi vízilabdacsapata, amely jelentős mértékben átalakult a nyáron.szeged ffi csapat

    “Alapos változáson mentünk át, amelynek részben az eddigi támogatónk távozása az oka” – bocsátotta előre a változásokat  sajtótájékoztatón ismertető Cserhalmi Julianna elnök. Elmondta, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás visszavonulása után átvette a szakmai irányítást, s a csapatot birtokló kft. ügyvezetője lett. Az új vezetőedző Varga Péter, a technikai igazgató pedig Juhász György maradt – közölte az elnök, hozzátéve, hogy az utánpótlásra is ügyelnek, s a klub szorosan együttműködik a Szegedi Vízipóló Sulival.

Molnár Tamás új feladatával kapcsolatban kijelentette: nehéz volt a váltás, hiszen most már nem a medencére kell koncentrálnia, hanem arra, hogy egy hosszú távon fenntartható klubmodellt építsen fel. Az erőviszonyokról azt mondta, hogy az Eger, a Szolnok és az OSC kiemelkedik, mögöttük azonban szoros lesz a mezőny.

“Sosem vagyok maradéktalanul elégedett a felkészüléssel, ám a fizikai részt rendben elvégezte a csapat. Sok a fiatal a keretben, de a türelem is megvan feléjük, és szerencsére akad olyan rutinos pólósunk, akikre lehet majd számítani” – mondta Varga Péter, a korábbi játékosból lett vezetőedző.

Juhász György technikai vezető szerint az utóbbi évek egyik legkiegyensúlyozottabb bajnoksága következik, amelyben – fűzte hozzá – hamarosan új névadó szponzor is segítheti a szegedi csapatot.

A Szeged a házigazda Péccsel a Vasassal és az Ybl-el  találkozik a hétvégén.

MTI /vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.