2016 január 22.

Férfi Ob I: Huszonkétmillió forintos támogatást kapott az Eger

Huszonkétmillió forinttal támogatja a Szerencsejáték Zrt. a ZF-Eger első csapatának nemzetközi szereplését – jelentették be a vízilabdaklub pénteki sajtótájékoztatóján.  Eger02 2014-2015

Nem volt kérdés, hogy a tavalyi 15 millió forintos támogatás után újabb anyagi segítséget nyújtunk az Egri Vízilabda Klubnak, hiszen egyéb sikerei mellett a ZF-Eger első csapata esélyes Európa legfényesebb vízilabda-trófeájának megszerzésére a Bajnokok Ligája Final Six-ben – hangsúlyozta Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatának ügyvezetője.
Mint fogalmazott: az újabb, ezúttal 22 millió forintos támogatás azért is került jó helyre, mert az egri klub nemzetközi sikerei nemcsak a város, hanem az egész ország számára hírnevet, dicsőséget hoznak, és komoly hatással lehetnek a magyar utánpótlásra is.
Nyitrai Zsolt, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: egyértelműen a vízilabda és az úszás Eger élsportjai, az Egri Vízilabda Klub pedig komoly, százéves múltra tekint vissza, jelentős hazai és nemzetközi sikereket könyvelhet el. Nem véletlen, hogy Egerben jelenleg is fontos sportcélú, infrastrukturális fejlesztések zajlanak: a városban épül meg a Modern Városok program keretében a Nemzetközi Úszó és Vízilabda Központ – tette hozzá.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek