2015 április 10.

Férfi Ob I: ha nehezen is, de nyert a Fradi, előnnyel mehet Szegedre

A Ferencváros és a Szeged két győzelemig tartó párharcának tétje az elődöntőbe jutás. Az első meccset rendezték pénteken, a Népligetben, amelyen a Ferencváros némi megpróbáltatást követően győzni tudott. Ezzel 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó párharcban.2014-2015 FTC - Kaposvar01

A Szeged remek formában érkezett a mérkőzésre, ráadásul lendületben, hiszen míg a házigazda március 28-án meccselt utoljára a bajnokságban (a Honvéd elleni derbit akkor játszották), a vendégek még a múlt héten is vízbe szálltak, az alapszakasz utolsó fordulójában. A két együttes a bajnokságban szoros partikat vívott, ősszel a Népligetben 10-9-re nyert az FTC, Szegeden pedig 8-8 lett, februárban.

A hazaiak két ausztrál légiósa visszaérkezett Magyarországra. Joel Swift és Aidan Roach a múlt héten az Egyesült Államokban szerepelt hazája válogatottjában, az interkontinentális világliga-selejtezőjében. Ausztrália mindegyik találkozóját megnyerte és a a döntőben is diadalmaskodott, ráadásként pedig kiharcolta a részvételt a nyári olaszországi Szuperdöntőre. Roach azonban vállsérüléssel tért vissza, a héten nem tudott teljes edzést végezni.

A Ferencváros több edzőmeccsel készült a rájátszásra, találkoztak például az OSC-vel és a BVSC-vel is. Marnitz Gergő ujjsérüléssel küzdött, Regős Áronnak a karja fájt, de végül mindenki vállalta a szereplést. “Abban bízunk, hogy összeraktuk úgy a védelmünket, hogy a vendégek centereit és a meghatározó, erős lövőiket semlegesíteni tudjuk” – mondta el a mérkőzés előtt Varga Zsolt vezetőedző.

2014-2014 Fradi - Szeged02

Az első negyedben az első feltűnést a Budapestre kiránduló szegedi “keménymag” okozta, a féltucat lelkes drukker végig lelkesen biztatta övéit. Imáik hamar meghallgatásra találtak, ugyanis Swift vezető gólja után, két emberelőnyt kihasználva hamar fordított a vendégcsapat, Varga Zsolt és Kiss Csaba góljaival. A kapusok mindkét oldalon bemutattak pár remek védést, Gárdonyi és a másik oldalon Meixner. Egy ízben Seman keltett feltűnést, amikor teljesen egyedül maradt a Fradi kapuja előtt, de jó ideig nem vette észre a felé dobott labdát. Csapó előnyből egalizált – és ha már megemlítettük a szegedi tábort, tegyük hozzá, a zöld-fehér szurkolók teljesen megtöltötték a népligeti uszodát.

A folytatásban Avramovics bombázott, újra vezetett az FTC (3-2). A hazaiak egy-két góllal folyamatosan vezettek, és valahogy az volt a néző érzése, ezúttal nincs meg a szükséges tűz a vendégekben. Aztán a harmadik negyed vége előtt három perccel, 7-4-es ferencvárosi vezetésnél Manhercz Ádám két emberelőnyt is kihasznált, és újra nyílt lett a találkozó. “Gyerünk, gyerünk!” – biztatta a gólszerző társait a kispadhoz érve. És nem hiába: az utolsó negyedben Varga Zsolt büntetőből egálra hozta az állást (7-7). Az FTC kihagyta helyzeteit – nagyon kellett, hogy Nyéki végre betalált, hosszú idő után szereztek gólt a hazaiak. A másik Machercz, Krisztián is betalált, nem bírt egymással a két csapat (8-8). Ismét Nyéki következett: 9-8. Három perccel a vége előtt Vargát küldték ki a játékvezetők, Marnitz pedig kihasználta az előnyt (10-8). Manchercz Krisztián büntetője egyre csökkentette a különbséget 51 másodperccel a vége előtt. A Fradi eldugta a labdát, így megőrizte az előnyt. Folytatás Szegeden, április 22-én.

A vizipolo,hu interjúkat készített a meccs után.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője: Talán nagyon akartunk, és pont az a lazaság hiányzott, ami a sikerhez kellett volna. Reméljük, hogy ez a következő meccsen nem lesz gond – egyelőre gondolkozzunk csak a következő meccsben.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy korábban is lezárhattunk volna a meccset, de ez nem sikerült, a tétből fakadó stressz miatt. Ahogy azt vártuk, nagyon nehéz meccs lett. Gratulálok a csapatnak, hogy a pszichés teher ellenére is behúzta a győzelmet.

 

E.On férfi vízilabda Ob I., rájátszás

Az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés

Ferencváros – Tiszavirág Szeged Diapolo 10-9 (2-2, 3-2, 2-2, 3-3)

Vezette: Horváth Cs., dr. Marosvári

FTC: Gárdonyi – Avramovics 2, Katonás, Csapó 1, Nyéki 2, Roach, Marnitz 3. Csere: Swift 1, Ernyey, Regős, Kolozsi, Paján, Jansik Sz. 1

Vezetőedző: Varga Zsolt

Szeged: Meixner – Kiss Cs. 1, Seman, Varga Zs. 3, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kunac. Csere: Sántha, Chilkó, Török, Palotás

Vezetőedző: Varga Péter

A párharc állása: 1-0 a Ferencvárosnak

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek