2015 január 10.

Férfi Ob I: Győzött a Honvéd a BVSC otthonában

A férfi Ob I., 12. fordulójában a Honvéd idegenben tudott nyerni a BVSC vendégeként. A második negyed döntött a találkozón, mikor Vad Lajos tanítványai 5-0-ás etapot produkáltak.

2015 honved01

Szép játékkal nyert a Honvéd (Fotó: vizipolo.hu)

Megkezdődött a 2015-ös év a férfi Ob I-ben. Délben már rendeztek is egy találkozót, itt az Eger meggyőző játékkal tudott nyerni a KSI ellen. A koraesti mérkőzésen pedig nem lehetett más a kérdés: A Honvéd tudja-e tartani az élmezőnnyel a lépést vagy a BVSC javít rossz otthoni mérlegén az idei szezonban?

Amit a számok mutattak a találkozó előtt: Öt mérkőzést játszott eddig otthon a BVSC és ebből csak egyet tudott megnyerni a Szentes ellen. A többi találkozón vereséget szenvedett. Az UVSE, az OSC, az Eger és a Pécs ellen is pontok nélkül marad a csapat. Itt volt tehát a javítási lehetőség Märcz Tamás gárdája előtt, főleg úgy, hogy eddig 100%-os volt a Honvéd elleni mérlege a vezetőedzőnek hazai pályán. Tavaly ugyanis 14-11-re győzött a vasutas gárda Vad Lajos csapata ellen. Ami az ellenfelüket illeti, a Honvéd jól tartja magát az idényben. Tizenegy mérkőzéséből, nyolcat nyert és mindössze csak hármat vesztett el, azt is a nagyok ellen az OSC, az Eger és a Szolnok ellen.

A mérkőzést a BVSC kezdte jobban, hiszen kétszer is vezetni tudott, előbb 1-0-ra majd 2-1-ra. Török és Létay góljára, Kiss Gergely válaszolt. A második negyedben a Honvéd erőt demonstrált, sorra estek a gólok, Szőke duplázott, majd Tóth, Stojcsics és Kiss révén a nagyszünetben 6-2-re ment a vendég gárda.

A harmadik nyolc percben két gólra is feljött a hazai gárda, Kotsidis Nikolaos akciógólt lőtt, még Pásztor egy büntetőt értékesített. A negyed végére azonban ismét visszaállt a közte négy, Tóth már a másodikját jegyezte, még Yusuke is betalált. A negyedik nyolc percben tartott a vendég gárda a közte négyet, így kialakítva a 9-5-ös Honvéd sikert.

férfi Ob I., 12. forduló:

BVSC Wáberer – RacioNet-Honvéd 5 – 9 (2-1, 0-5, 2-2, 1-1)

Gólszerzők: Ambrus Ferenc 1, Török Béla 1, Pásztor Mátyás 1, Kotsidis Nikolaos 1, Létay Krisztián 1 illetve Kiss Gergely dr. 3, Tóth Bendegúz 2, Szőke Szabolcs 2, Nenad Stojcic 1, Yusuke Shimizu 1

Gól/Büntetődobás: 2/2 illetve 1/1
Gól/Emberelőnyből: 0/8 illetve 4/11
Kipontozódott:  Simon Adrián

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője: Megérdemelten nyert a Honvéd. A második negyedben azzal a három-négy perccel, amit az a 4-0-ás blokk hozott nekik. Az, ami nem tetszett, hogy ezen a mérkőzésen úgy láttam az egyenlők között vannak egyenlőbbek, ezen biztos sokan elgondolkozunk.

Vad Lajos a Honvéd vezetőedzője: Külön öröm, hogy öt játékosom is tegnap jött le először edzésre, lázas, betegek voltak és így is megálták a helyüket. Védekezésben óriásit nyújtott a CSAPAT, de támadásban is láttam szép dolgokat.

11.00: KSI – Eger 3-13 (1-4, 2-3, 0-2, 0-4)

Kaposvár – Valdor Szentes

Tiszavirág-Szeged Diapolo – Debrecen

Pécs-Mecsek Füszért – VasasPlaket

A-Híd OSC – UVSE

Szolnoki Dózsa-Közgép – Ferencváros

A DigiSport2 szombaton 19 órától élőben közvetíti a Szolnok – FTC mérkőzést.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek