2014 november 05.

Férfi Ob I: ezúttal nem segített a Varga-varázs, nyert a Vasas

A férfi vízilabda bajnokság 6. fordulójában a Vasas a Debrecent fogadta. Varga Tamás, a vendégek trénere ezúttal is vízbe szállt, de hiába, a Vasas 10-9-es győzelmével otthon tartotta a három pontot.

10644691_382216371944383_7895447506533671107_n

A legutóbb, hétvégi – illetve Mindenszentek miatt pénteki – forduló egyik szenzációja volt, hogy a Debrecen nagy csatában megverte az UVSE-t, úgy, hogy edzője, Varga Tamás is vízbe szállt, közel egy év kihagyás után. És, ha már ott volt, két gólt is hintett az ellenfél hálójába. Varga a mérkőzés után elmondta, hat csapat küzd a bajnokság végén a kiesés, illetve a minél jobb helyezésekért, köztük a Debrecen és a Vasas, rangadót játszottak tehát szerda este a Komjádi uszodában. A debreceniek trénere azt is hozzátette, az ő csapata nettó 35, bruttó 55 millió forintból gazdálkodhat egy szezonban, a Vasas ennél jóval többől, kérdés volt, kijön-e ez a különbség a meccsen.

Varga Tamás ezúttal is kettős funkciót vállalt, újra a vízben (is) segítette csapatát. Két debreceni kapufával kezdődött a mérkőzés, és sokáig gólcsend honolt az amúgy is foghíjas lelátók előtt rendezett mérkőzésen. Végül  – már túl az első negyed felén – egy megúszás után Várnai talált a hálóba. Erre egy szépen kijátszott előnygóllal feleltek a vendégek, a befejezést Kincses vállalta magára. Ezt követően azonban már eredményesebbek lettek a csapatok, különösen a Vasas. Sorrendben Gyárfás, Höna majd Német lőtt gólt, erre csak Kincses felelt, egy negyed után 4-2-re vezetett a hazai csapat.

A második negyed újra csak hosszabb gólszünettel kezdődött, majd Gyárfás távolról gyönyörű lövést eresztett meg a bal felső sarokba – szólt is a hazai kórus dicsérete. Barabás jól védett a hazai oldalon, teljesen megérdemelten húzott el a Vasas ellenfelétől. Bár zárkózott a Debrecen, ez a negyed a hatalmas Vasas-bombáké volt. Előbb Sedlmayer, majd Juhász-Szele is távolról eresztett meg szép, és eredményes lövést a vendégek kapujába. A nagyszünetre 7-5-ös hazai vezetéssel mentek a csapatok, a debreceni mester pedig egy kapufával és egy kiállítással írta be magát a jegyzőkönyvbe.

A folytatásban is felváltva potyogtak a gólok. Kuncz és Bóbis gólja után Dr. Steinmetz közelről volt eredményes, erre Bóbis kiállítása után Kállay felelt. A végén még egy kivédekezett hazai előny, a zárónegyedre maradt a két gólos különbség (9-7).

Hat perccel a vége előtt Sedlmayer használt ki egy fórt, nagyon fontos találat volt, mert három góllal elment a Vasas. Zúgó kapufa volt rá a válasz, majd Kuncz után megszerezte első gólját Varga-mester is, pár perccel a vége előtt máris egy gólra felzárkózott a Debrecen. A végén Kállay próbálkozott az egyenlítésért, lövése elszállt a kapu felett, izgalmas mérkőzésen 10-9-re nyert a Vasas.

E.On férfi vízilabda Ob I., 6. forduló:

VasasPlaket – Debreceni VSE 10-9  (4-2, 3-3, 2-2, 1-2)

Budapest, Komjádi uszoda, 100 néző

Vezette: Homonnai, dr. Molnár

VasasPlaket: Barabás – Bóbis 1, Gyárfás 2, Sedlmayer 2, Höna 1, Takács, dr. Steinmetz Á. 1. Csere: Várnai 1, Goreta, Német 1, Juhász-Szele 1

Vezetőedző: Földi László

DVSE: Aleksic – Pataki, Kállay 2, Varga T. 1, Süveges, Szabó, Kolarik, Halek 1. Csere: Kuncz 3, Kincses 2.

Vezetőedző: Varga Tamás

Gól/emberelőny: 2/7 ill. 2/8

Gól/büntető: – ill. –

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek