2015 augusztus 03.

Férfi Ob I: Erősített a Szeged, a Tisza-parti együttes indul az Euro-kupában is

Hivatalossá vált a Szeged csapatának kerete a 2015/2016-os Ob I-es szezonra. A csapatból egy játékos távozott, még világbajnokkal és Universiade-győztessel erősödött a gárda.

szeged01

Alig változik a Szeged kerete!

Ma megtartotta szokásosnak mondható szezon eleji sajtótájékoztatóját a Szeged csapata, ahol a jövő csapatát jelentették be.

A tavalyi szezonhoz képest alig változik az együttes. Ahogy már korábban lehetett tudni U18-as világbajnok érkezik az együtteshez, Pellei Frank személyében, aki a Szentest hagyja el. A másik érkező friss Universiade-győztes Sedlmayer Tamás, ő a Komjádiból teszi át a székhelyét a Tisza-partjára. Egy távozója is van az együttesnek, Molnár Dávid Franciaországba szerződik. A másosidik számú hálóőrt, a 18 esztendős Bognár Bendegúz pótolja majd. Még egy változás is van a csapatnál, ezentúl Varga Péter vezetőedző munkáját, a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója, Szabó Zoltán segíti majd.

Az új igazoláskor eképp szólt a mester: A legnagyobb erősítésünk az, hogy a tavalyi társaság együtt marad, az érkezőkkel pedig így magasabb szintet tudunk képviselni. A jövőt szem előtt tartva választottunk játékosokat. Pellei Frank hasonló posztokon tud segíteni nekünk, mint Aljosa Kunac. Sedlmayer Tamás is több pozícióban bevethető, főként védekezésben jelent majd komoly erősítést – mondta Varga Péter a delmagyar.hu-nak.

A klub elnöke, Cserhalmi Júlianna bejelentette, hogy a csapat benevezett az Euro-kupába, amit 2009-ben – akkor LEN-kupa néven – megnyert a gárda.

A csapat gőzerővel készül a szeptemberi rajtra, de még nem teljes kerettel, hiszen Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás az U20-as válogatottal készül a korosztályos vb-re, így ők majd a torna után csatlakoznak az együtteshez.

A Szeged férfi csapatának 2015/2016-os kerete:

Kapusok: Meixner Marcell, Bognár Bendegúz

Mezőnyjátékosok: Aljosa Kunac, Chilkó Márton, Hulmann Kristóf, Kiss Csaba, Lakatos Máté, Lukas Seman, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Palotás Gergely, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztián, Török András, Varga II. Zsolt, Pellei Frank, Sedlmayer Tamás

Vezetőedző: Varga Péter

Másodedző: Szabó Zoltán

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.