2015 március 02.

Férfi Ob I: Eddig nem a Kaposvár szezonja ez

Nem szokványos szezont fut a Kaposvár: Egygólos meccsek tömkelege, betegséghullám, technikai gondok miatt le nem játszott mérkőzés, elhúzódó óvási ügy…

kaposvar polo

Többször foghatta a fejét Fekete Szilveszter az idei szezonban (Fotó: kapospolo.hu, ifj. Lőrincz Ferenc)

Már-már szembetűnő a Somogy megyeiek idei, nem éppen “hétköznapi” teljesítménye a bajnokságban, utánanéztünk miért!

Jól kezdte a 2014/2015-ös idényt a Kaposvár, a 4. forduló után még a harmadikok is voltak. Ekkor három győzelemmel (Szeged, KSI, Pécs) és mindössze egy vereséggel (Eger ellen 8-3-ra) álltak. Sőt, az 5. körben majdnem meglepetést okoztak, de a Szolnoknak az utolsó percekben sikerült megfordítani a meccset, és 8-7-re nyernie. Aztán jött a Honvéd elleni találkozó, az elhúzódó óvási mizériával. Majd az egy góllal megnyert, és elveszített találkozók. Decemberre a hatodik helyre csúsztak vissza, 12 egységgel álltak ekkor, holtversenyben a Debrecennel, a Szegeddel, a Vasassal és a BVSC-vel.  Aztán a január jól kezdődött a csapat szempontjából, hiszen a Szentest megverték, majd jött négy vereség zsinórban, és az elmúlt két hónap mérlege sem fest pozitívan. A csapat nyolc lejátszott bajnokijából mindössze kettőt nyert meg, a már említett Szentes ellenit, és a Pécs ellenit. Hat találkozót bukott el, – közben, mint minden csapaton, rajtuk is átment a betegséghullám –  ebből egy mérkőzést játék nélkül, hiszen a 19. fordulóban  még a balszerencse is sújtotta a csapatot, mikor a Honvéd elleni visszavágásra készültek, de a technika megadta magát. Az eredményjelző meghibásodott és nem sikerült megjavítani, így a szabályok értelmében a Kőér utcaiak nyerték 0-5-tel a találkozót. A rossz széria az előző fordulóban sem szakadt meg, mikor a BVSC ellen az utolsó negyedben egy négyperces büntetést kapott Berta József, ezzel pedig a vasutasok éltek, és döntetlenről végül megnyerték a találkozót 12-7-re.

A mérkőzésről, Fekete Szilveszter a kapospolo.hu-nak, így nyilatkozott: “Nagyon kiélezett meccs volt az egész mérkőzés, minden mozzanat számított. Nagyon felfokozott hangulat volt mindkét csapat részéről. A BVSC játékosa, Mészáros Csaba elrúgta magát, faultot kellett volna adni. Berta Jocó elvesztette az önuralmát, de egyáltalán nem volt nagymértékű brutalitás. Túl erős volt a játékvezetői ítélet, ez pedig eldöntötte a meccset, ami addig teljesen nyitott volt. Tanulságként szolgál: az egyéni sérelmeket félre kell tenni a csapat érdekében, nem szabad lehetőséget adni a játékvezetőknek, hogy eldöntsék a meccset” – fejezte be a vezetőedző.

Ha visszatérünk a statisztikákhoz, ami talán a legbeszédesebb: A húsz forduló során kilenc egygólos találkozójuk volt – ezzel vezetik az OB I ezen statisztikáját – hatszor vereséget szenvedtek, még háromszor győztek. Egyszer pedig, mint említettük játék nélkül lett a Honvédé a három pont.

A Kaposvár hátralévő meccsei az alapszakaszból: FTC (o), DVSE (i), UVSE (o), OSC (i), Szentes (i), Vasas (o)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek