2015 május 12.

Férfi Ob I: Magabiztos szolnoki győzelem a döntő első meccsén

A Szolnok behúzta a döntő első meccsét az OSC ellen. Varga Daniék végig vezetve négy góllal győztek Vincze Balázs tanítványai ellen. Folytatás pénteken, immár Budapesten.

szolnok osc

(Fotó: Szolnoki Vízilabda/facebook)

Elérkeztünk a döntőhöz, amit már hónapok óta vártunk. Parádés csatára volt kilátás, hiszen már volt egy Szolnok – OSC finálénk, igaz az a Magyar Kupában. Ott egyébként a Szolnok tudott nyerni 10-7-re, igaz egy meccsen, itt pedig három nyert meccsig megy a döntő. Meglehetősen sokszor találkozótt egymással a szezonban a két együttes, a két alapszakasz meccsen kívül a már említett MK döntőben valamint a BL-ben is összefutottak kétszer. Összesen négyszer született szolnoki-siker és egyszer döntetlen. A beharangozónkban részletesen taglaltuk, milyen párosításra is van kilátás, egyszóval parádésra.

Mindenki egészséges volt mindkét együttesben, Kis Gábor is felépült sérüléséből már két-három meccsel ezelőtt és egyre jobb formát mutat meccsről-meccsre.

Nem sokáig finomkodtak a csapatok. Az első támadást rögtön gólra váltották a hazaiak, Bundschuhot szórták ki, Mitrovics pedig – ahogy azt megszokhattuk tőle – gatyáig kiemelkedve tüzelt, 1-0. Majd jöttek a válaszok, előbb Juhász, majd Kayes szerzett vezetést a vendégeknek, mindkettő akcióból esett, (pattintva). Ezek után Varga Dániel kezébe vette a meccs irányítását, csapatkapitányhoz méltóan egyenlített majd csavart is egyet és adott egy gólpasszt, ezzel 4-2-re mentek a hazaiak. Amikor azt hittük ezt már nem lehet übereleni Bátori kapásból gyönyörűen kipókhálózta a felsőt, 4-3.

A második negyedben feljavult a Szolnok védekezése, és így Nagy Viktor is egyre jobban kezdte érezni a kaput. Alekszics előbb előnyből, majd a negyed felére Vámos vállalt egy lövést, 6-3-ra alakítva az állást. Az OSC-nek elöl nem volt szerencséje, és Bisztró sem tudott nagy védéseket bemutatni, egészen a hajráig, mikor kétszer is bravúrral hárított. Az utolsó percben megúszott Alekszics és 7-3-ra módosította az állást. A felfokozódott hangulatban Juhászt és Madarast kiálították végleg cserével. A nagyszünetben négygólos szolnoki előnyt mutatott az eredményjelző.

A fordulás után tovább tudt növelni a Szolnok előnyét. Jansik egy akcióból volt eredményes. Nem tartott sokáig a négygólos hazai előny, hiszen Gór-Nagy nagyerővel lőtt középről gólt, 8-4. A különbség azonban nem akart csökkeni. Sőt ötgólos megnyugtató előny volt sokáig, majd Graham előbb akcióból négyre faragta, majd pár másodperccel a vége előtt szűkíthette volna a vendég gárda, de ez nem sikerült, 10-6.

Az utolsó negyedben azért kiütközött a fáradtság. Egyik csapatnak sem akart összejönni a gól, pedig derekasan küzdöttek. Vincze Balázs időt kért, hiszen emberelőnybe került az OSC. A fórt azonban nem sikerült belőni. Utána Cseh Sándor kért időt, Mitrovics most nem bevágta, hanem szépen beejtette a labdát a kapuba, 11-7. A hajrában is maradt a közte négy, így kialakítva a 13-9-es végeredményt.

Folytatás pénteken Budapesten.

 Férfi Ob I., döntő (1. mérkőzés):

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – A-Híd OSC Újbuda 13 – 9 (4-3, 3-0, 3-3, 3-3)

Szolnok, 1000 néző Vezette: Horváth Csaba, Molnár Péter

Szolnok: Nagy – Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 1, Kis, Mitrovics 3, Jansik 1 csere: Gocics, Hangay 1, Mezei, Alekszics 3, Tóth 1, Varga Dániel 2, Decker (kapus)

OSC: Bisztritsányi – Bátori 2, Kayes 2, Juhász 1, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Bundschuh csere: Decker Ádám, Kovács 1, Graham 1, Salamon 1, Szentesi, Brguljan, Varga (kapus)

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Talán az eredmény nem is tükrözi mennyire. Ekkor elmentünk négy-öt góllal, amit sikerült megtartottuk a végig. 1-0-ra vezetünk, semmi nem történt, holnaptól készülünk a második találkozóra.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: A mérkőzés elején 2-2 után ellépett a Szolnok 7-3-ra, ekkor nem jött be semmi. Volt két-három olyan helyzetünk, amikor kapufáról pattant ki a labda a túloldalon pedig minden bejött.  Gratulálunk a Szolnoknak, megtartották a pályaelőnyt, várjuk őket otthon.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek