2015 május 15.

Férfi Ob I, döntő: lecsapott a szolnoki kalapács, egy lépésre az arany

Már az első félidőben sokkolta a hazaiakat a Szolnok a bajnoki döntő második felvonásán. A tetemes vendégelőny csak nőtt a fprdulás után, a tehetetlen OSC asszisztálni kényszerült. A vége 12-5, hétfőn bajnok lehet a Szolnok.

DSCN1598

Az első mérkőzésen, ha mindent összevetünk, és így pár nap elteltével mérlegeljük az eseményeket, akár azt is írhatnánk, meglehetősen simán nyert a Szolnok. Igaz, történt mindez hazai pályán. Az idei szezonban eddig kétszer találkoztak az OSC otthonában, a Bajnokok Ligája-selejtezőjében 11-11 lett, a bajnokság utolsó fordulójában pedig 9-11, tehát szoros meccseket vívtak a felek. A beharangozókban megírtuk, hogy mindkét gárda évtizedek óta áhítozik a bajnoki aranyra, a Szolnok ráadásul az elmúlt két kiírásban is döntős volt, arrafelé tehát már égető a hiány. Ettől függetlenül a stressz legcsekélyebb jele sem látszott az alapszakasz listavezetőjén az első meccsen, kérdés volt, hogy mi lesz a második alkalommal.

Telt ház várta a csapatok. Illetve, nem is telt ház: dugig telt ház. Olyannyira, hogy a Nyéki Imre uszoda előtt jókora tömeg várakozott jegyre, illetve bejutásra várva, és reménykedve. Odabent persze minden talpalattnyi hely foglalt volt, ennek megfelelően dunsztos, párával teli légkör fogadta a nézőket. Öröm volt látni, milyen óriási az érdeklődés. Az már kevésbé volt örömteli, hogy a meccs késve kezdődött, ugyanis szerelni kellett az időmérő szerkezetet – sajátos magyar szokásról is beszélhetünk… Végül csak megoldódott az ügy, nagyjából, bár a nagy kijelző sötéten figyelte a találkozót.

Még egy hír futott be kezdésre, az Eger nyert a Ferencváros otthonában, így megszerezte a bronzérmet.

Az első ráúszást a Szolnok nyerte, de az első lövés, sőt, az első két próbálkozás Gór-Nagy Miklós nevéhez fűződött, Nagy Viktor mindkétszer résen volt. Az első szerelés is Gór-Nagy nevéhez köthető, az első gól azonban Varga Dánielé, egy fórt használt ki a vendégek 9-ese. Vámos is betalált, erre időkéréssel reagált Vincze Balázs. Salamon előnyből szépített (1-2), és Bisztritsányi is bemutatott egy bravúrt. Vámos ismét betalált szélről (1-3). Szolnoki időkérés után Madaras bombázott a hálóba, kezdett elhúzni a vendégegyüttes. Gór-Nagy gólja nagyon kellett az OSC-nek, így az első negyed után kettővel vezetett a Szolnok (2-4).

Az új-zélandi center, Kayes dühét is beleadva dobott rá egy szabaddobást, ketten-hárman is blokkolták. Újabb kontra, nem az első, támadhatott az OSC, kevés sikerrel. Szépen megjáratott emberelőnyt értékesített Madaras, egymás után a negyedik gólját érte el a Szolnok a jobbszélről. Tóth Márton labdát szerzett, Bisztritsányi védett, bizony a Szolnok dominált. Varga Dénes középről volt eredményes, néggyel ment a Szolnok, bizony tetemesnek tűnt, el is szabadultak ennek hatására egy kicsit az indulatok. A folytatásban Nagy Viktor védett, aztán Varga Dénes következett egymás után kétszer, már 8-2 volt a Szolnoknak, egészen hihetetlen…

Fordulás után megint Nagy Viktor szomorította a tehetetlen és egyre kétségbeesettebb hazaiakat. A válogatott kapusa ekkor 80 százalékos védési mutatóval állt, 10 lövésből 8-at fogott. A túloldalon Bisztritsányi 31 százalékon állt… Mitrovics is betalált. A most becsöppent szemlélőnek kezdett olyan érzése lenni, mint a tavaly nyári labdarúgó-világbajnokság brazil-német elődöntőjét látná… Kóválygó hazaiak, atomjátékot játszó vendégek. A szerencse sem segítette az OSC-t, Mitrovics újabb találata a kapusról pattant be (2-10). Innét már nem volt pólómeccs. Az újbudai tábor derekasan dobolt, szurkolt, de a meccs lényegében befejeződött. Salamon büntetőjére Varga Dénes válaszolt (3-11). Blokkok sora állította meg az elbizonytalanodott újbudai próbálkozásokat. Végül Decker talált be. Bundschuh és Kis Gábor páros kiállítással kiszállt, a negyed végére pedig Nagy Viktor mutatott be egy emberfeletti védést, ziccernél. A vége 5-12 lett, folytatás hétfőn, Szolnokon, ahol akár bajnokavatásra is sor kerülhet. Persze ehhez az OSC-nek is lesz még szava.

 

E.On férfi vízilabda Ob I.

Döntő, 2. mérkőzés

A-Híd OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-12 (2-4, 0-4, 1-3, 1-1)

Nyéki Imre uszoda, 1200 néző

Vezette: Marosvári, Németh

OSC: Bisztritsányi – Bátori, Kayes, Juhás, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Bundschuh. Csere: Decker Á. 2, Graham, Salamon 2, Brguljan

Vezetőedző: Vincze Balázs

Szolnok: Nagy – Madaras 2, Gocics, Varga Dénes 5, Mezei, Mitrovics 2, Jansik. Csere: Vámos 2, Hangay, Kis G., Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 3/7 ill. 5/7

Gól/büntető: 1/1 ill. 1/1

Kipontozódott: Kayes (27. p.)

Páros kiállítás cserével (24. p.): Bundschuh ill. Kis G. ,

Kiállítva cserével: Varga Dénes (30.p)

A párharc állása: 2-0 a Szolnoknak

Következik: Szolnok – OSC, május 18, Szolnok

Gy. Zs, Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek