2017 május 05.

Férfi Ob I, döntő: Az Eger javítana, a Szolnok növelné előnyét

Az egriek elszántak, a szolnokiak nem kevésbé. A Tisza-partiak otthon tehetnek nagy lépést a bajnoki cím felé, de ebben Dabrowski Norberték megakadályoznák őket.

Eger, 2017. május 1. Boris Vapenski, az Eger (b) és Andrija Prlainovic, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda országos bajnokság döntõjének elsõ mérkõzéseként vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép találkozón az egri Bitskey Aladár Uszodában 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Komka Péter

(MTI Fotó: Komka Péter)

Az Eger egyenlít vagy a Szolnok még egy lépéssel közelebb kerül a bajnoki címhez – ez a döntő második meccsének legnagyobb kérdése.

– Mindenki jól van, sérültünk nincs – mondta Jansik Dávid a Szolnok bekkje. – Szerintem nagy újdonságok nem lesznek egyik csapat részéről sem. Mi azt a taktikát csiszolgattuk tovább, ami az első meccsen egészen jól működött. Valamennyien úgy gondoljuk, hogy az egri meccs első félidejéhez fog hasonlítani a második. Fej-fej mellett haladnak a csapatok, könnyen lehet, hogy egy gól fog dönteni a végén. Természetesen a mi javunkra. Ezen vagyunk – mondta a szolnoki klub weboldalának.

– Jól sikerült az első meccs, elég jól játszottunk ahhoz, hogy meglegyen ez a különbség – közölte Mezei Tamás. – De saját magunkat vernénk át, ha úgy mennénk a vízbe, hogy az a hétfői meccs folytatása lenne. Az csak az első lépés volt. A második meccs legalább annyira fontos lesz, mint az első volt.

– Azt fogjuk játszani, amit elterveztünk. Ez a szép ebben a játékban – vélekedett Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője. – Ha mindent tudnánk előre, akkor nyugodtan kioszthatnák az érmeket már a döntő előtt. Menni kell tovább, mindenkinek csinálnia kell a saját dolgát, a Szolnok is ezt fogja tenni. Nyilván, amivel sikeresek voltak, azt próbálják majd fölrakni a szőnyeg fölé, nekünk meg majd “le kell azt venni”.

Hosnányszky Norbert így látja az esélyeket: A Szolnok jobb csapat nálunk, mi pedig a végén ráadásul még el is veszítettük a fonalat. Most ezek után nyilván az lenne a legjobb, hogyha már most egyenlíteni tudnánk, de persze az is benne van, hogy 2-0-ra módosul az állás. Ebben az esetben sem ijednék meg, még nem lenne vége a párharcnak, és ugye a tavalyi dönt rá a jó példa, 0-2-ről is létezik visszaút. Ezért sem gondolnám, hogy győzelmi kényszerben kellene játszanunk, egyszerűen csak nagyon jó dolog lenne újra legyőzni a szolnokiakat, hiszen azzal visszajönnénk a fináléban – fejezte be az egrivizilabda.hu-nak.

A férfi Ob I-es finálék időpontjai: 

2. mérkőzés: 2017. május 5., péntek: 19.00 Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok

3. mérkőzés: 2017. május 10., szerda: 18.00 ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger

4. mérkőzés: 2017. május 13., szombat: 16.00 Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger, Szolnok (ha szükséges)

5. mérkőzés: 2017. május 17., szerda: 18.00 ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép, Eger (ha szükséges)

(az M4 Sport élőben közvetíti a finálé összes meccsét!)

A férfi Ob I., döntőjének első találkozóján:

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 7-13 (1-2, 2-1, 3-5, 1-5)
Gólszerzők: Cuckovic 2, Decker Á., Vapenski, Hárai, Erdélyi, Lőrincz 1-1, illetve Varga Dénes 5, Vámos 3, Younger 2, Fülöp, Kis G., Prlainovics 1-1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek