2015 január 17.

Férfi Ob I: döntetlen a Honvéd – FTC rangadón

A bajnokság 13. fordulójában fővárosi rangadót rendeztek a Kőér utcában, amelyen a két csapat megosztozott a pontokon (10-10).

honved

Valódi fővárosi rangadó, a negyedik az ötödik helyezett ellen, a Honvéd és a Ferencváros kergeti egymást a bajnokságban. A legutóbbi forduló után (FTC-vereség Szolnokon, Honvéd-győzelem) helyet cseréltek, azonos pontszámmal állnak. A Magyar Kupában a Honvéd örülhetett, a szombati találkozó végkimenetelen teljesen nyitott volt.

Nem hogy telt ház fogadta a csapatokat a Kőér utcai uszodában, de nem egy szurkolónak nem jutott ülőhely, sokan álldogáltak. Minden bizonnyal nézőrekordot könyvelhetett el ebben az évben a Honvéd. A kezdősípszó előtt Katonás Gergőt köszöntötték, a vendégek játékosa 400. OB I-es találkozójára készülhetett.

Nekiálltak a gólgyártásnak a csapatok, ebben a Honvéd kicsit jobb volt a meccs elején. A piros-fehéreket segítette Takei, aki kétszer is precízen centerezett be középre, előbb honfitársa, Simizu, majd Simon R. váltotta be aranyat érő passzát. Az ünnepelt Katonás, illetve Marnitz büntetőből volt eredményes, de az csak arra volt elég, a Fradi úgy-ahogy tartsa a lépést a házigazdával.

P1230325

Sokáig a második negyed is hasonló képet mutatott, gól ide és oda – a mérkőzésnek ez a szakasza egy angol focimeccsre hasonlított: megúszás, támadás lövés, vacakolás nélkül. Aztán egy perccel a nagyszünet előtt a Fradi erőre kapott, előbb Jansik nagy lövésével egyenlített, majd Swift révén megszerezte a vezetést is.

A szünet után tovább folytatódott a Honvéd-gólcsend, és mivel Jansik szemfüles volt a kapu előtt (az amúgy remekül védő Lévairól lecsorgó labdát pöckölte a hálóba), meglógott a vendég. Öt perccel a negyed vége előtt Simon Roland törte meg a hosszú hazai meddőséget, az emberelőny már lejárt, de a vendégjátékos még nem volt a helyén.

P1230331

Fotó: Vizipolo.hu

Katonást (reklamálásért) végleg kiállította a játékvezető, mellesleg egy páros kiállítás is beesett, érzékelhető volt a derbi nagy tétje. A nagy zűrzavarban egy gól maradt a Fradi előnye a zárás előtt (7-8).

Nyéki büntetőjére Kiss Gergely büntetője felelt (első találata volt a háromszoros olimpiai bajnoknak), négy perccel a vége előtt fej-fej mellett haladt a két csapat. Marnitz szerencsés gólja (Lévai hátáról pattant a hálóba a labda) megint kétgólos előnyhöz juttatta a Fradit. Vad Lajos, a Honvéd edzője ezt már nem bírta, három perccel a vége előtt megkapta második sárgáját, így piros lapját reklamálásért Homonnay játékvezetőtől (a bíró a végén 6-os osztályzatot kapott az ellenőrtől). Utána hosszan kellett nyugtatgatni a bírói padnál. Kiss bombaerős lövése, majd Szőke besurranó lökete azonban egálra hozta a hazaiakat. Húsz másodperccel a vége előtt támadhatott a Fradi, de a bírók elvették a labdát a vendégektől, esélyt adva a hazaiaknak – de hiába, maradt az iksz.

Varga Zsolt: “Nem véletlenül lehet most mindenfelé dühös játékosokat és edzőket látni, a körülmények meghatározták a mérkőzést. A végén a kezünkben volt a meccs, győzhettünk volna, de a Honvéd jól reagált, lőtt két akciógólt, és döntetlenre hozta a találkozót. Ettől függetlenül örülök, nem vagyok elégedetlen.”

Vad Lajos: “Gratulálok a csapatomnak.”

E.On férfi vízilabda Ob I, 13. forduló

RacioNet Honvéd – Ferencváros 10-10 (4-3, 2-4, 1-1, 3-2)

Kőér u., 400 néző

Vezette: Homonnai, Marjay

Honvéd: Lévai – Tóth B., Simizu 1, Szőke 2, Kiss G. 2, Fülöp 2, Simon A.. Csere: Sztojcsics 1, Illés, Simon R. 2, Steinmetz B.

Vezetőedző: Vad Lajos

FTC: Gárdonyi – Csapó, Katonás 2, Nyéki 1, Roach, Swift 2, Pohl. Csere: Ernyey, Regős, Paján V., Marnitz G. 3, Kolozsi.

Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 3/11 ill. 4/7

Gól/büntető: – ill. 1/1

Kipontozódott: Paján (26. p.)

Kiállítva cserével: Katonás (24. p.)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek