2020 augusztus 29.

Férfi OB I: csonka fordulóval startol az idény

Szombaton csonka fordulóval ugyan, de megkezdődik a férfi vízilabda ob I 2020/21-es szezonja.

Az előző idényt a koronavírus-járvány miatt a középszakasz elején felfüggesztették, majd májusban törölték is.
A pandémia a mostani szezon rajtjára is hatással van, ugyanis három mérkőzést nem tudnak megrendezni, köztük a címvédő FTC-Telekom Waterpolo és a nyári átigazolási szezonban igencsak megerősödött A-Híd VasasPlaket összecsapásával.

A versenykiírás megváltozott az előző idényekéhez képest, ugyanis ezúttal egy csoportban zajlik a küzdelem, minden csapat kétszer játszik minden ellenfelével, majd az első négy helyezett szerepel a rájátszásban. Itt az első és a negyedik, valamint a második és a harmadik találkozik a döntőbe jutásért úgy, hogy az egyik fél hetedik pontjáig tart a párharc – az egymás ellen megszerzett pontokat magukkal viszik a csapatok.
A bajnokság utolsó két helyezettje kiesik az első osztályból, a 14. pedig két győzelemig tartó osztályozót játszik az ob I/B győztesével.

Az első három helyezett a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, a negyedik az Eurokupában indulhat, amennyiben a félbeszakított Magyar Kupát – amelyet a tervek szerint szeptemberben fejeznek be – olyan csapat nyeri, amely a legrangosabb kupasorozatban érdekelt, akkor az ötödik is kiléphet a nemzetközi porondra.

Az első forduló programja:
Férfi Ob I, augusztus 29., szombat:
1. forduló:
Szolnoki Dózsa-Kaposvári VK 16.00
Eger-KSI SE 18.00
OSC-Szegedi VE 19.00
PVSK Mecsek Füszért – BVSC Zugló 19.00
Budapesti Honvéd SE – PannErgy-Miskolci VLC 19.00

elhalasztva:
FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd VasasPlaket
UVSE Hunguest Hotels-Debreceni VSE
Tatabánya – Metalcom-Szentes

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek