2016 május 06.

Férfi Ob I: Címvédés vagy trónfosztás?

Szombaton megkezdődik a férfi Ob I fináléja, ahol a kérdés adott: a Szolnok duplázik vagy az Eger 2014 után ismét feláll a dobogó tetejére.

Barcelona, 2015. május 29. Az egri Bedõ Krisztián (b) és a szolnoki Varga Dániel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (BL) hatos döntõjében az 5. helyért játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa Közgép mérkõzésen a barcelonai Picornell uszodában 2015. május 29-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Nagy csata várható
(MTI Fotó: Kovács Anikó/archív)

A szolnoki sikerek és egri kupagyőzelem az idei szezonban

Az idei szezonban háromszor találkozott egymással a két együttes. A Szolnok kétszer tudott győzni (az Ob I alapszakaszában 9-4-re hazai pályán és 8-6-ra az Egerben). A Magyar Kupa fináléjában azonban a hevesi gárda diadalmaskodott, méghozzá ötméteresek után. Tavaly négyszer feszültek egymásnak a felek. Az alapszakaszban egy döntetlen és eg szolnoki-siker született, A Magyar Kupa elődöntőjében 6-5-re győztek Varga Daniék, míg a BL hatos döntőjében az ötödik helyért 8-7-re győzött az Eger.

A Szolnok három meccs alatt nyerne, az Eger rögtön az első meccsen meglepné ellenfelét

Cseh Sándor a Szolnok vezetőedzője az esélyekről: – “Azt soha nem szeretném, hogy ne a Szolnok győzzön, arra számítok, hogy három nullára nyerünk, de az sem baj, ha öt mérkőzésen győzünk, a lényeg, hogy mi legyünk a bajnokok. Két éve veretlenek vagyunk Magyarországon. Egyértelmű, hogy a Szolnokot nagyon nehéz megverni, de az OSC és az Eger ellen is mindig nagyon kemény mérkőzéseket játszunk.” – fejezte be az inforadio-nak.”

Dabrowski Norbert a “haditervről is beszélt a szombati meccsel kapcsolatban: A Szolnok és a Recco egy lépéssel az európai mezőny előtt van, ezt badarság lenne nem beismerni. Személy szerint azért nem keseregtem a Rijeka elleni döntetlen után, mert tudom, hogy a kupában egyszer, bárkit el lehet kapni, tehát ott van esélyünk. A bajnoki döntőben viszont háromszor kell megvernünk a Szolnokot, ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Ez már sokkal nehezebb történet, de nem reménytelen. Gondolkodtam rajta, hogy elmondjam-e, de végül is: az a tervünk, hogy rögtön az elején, ráadásul saját otthonukban kell lerohannunk őket. Ha mindjárt az első meccsen győzünk, úgy van a legnagyobb esélyünk.” – mondta az egrivizilabda.hu-nak.

A mérkőzés szombaton 16.30-kor kezdődik, a többi párosításról itt írtunk…

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek