2019 május 22.

Férfi Ob I: Címet védett a Fradi

Ötösök után, söpréssel lett bajnok a Fradi.

Fotó: Kertész Gábor

Egy nagy kérdés volt a találkozó előtt, vajon a Fradi söpréssel lesz bajnok, vagy az OSC szépít.

Nos, az első negyedben úgy nézett ki az utóbbi fog bejönni, hiszen Kovács és Ukropina góljára csak Varga Dénes tudott válaszolni. A második nyolc percben Hárai előnyből talált be, így már kettő volt az OSC előnye, azonban a nagyszünetre egyre apadt, 4-5.

A fordulás után Brguljan lőtt egy gólt, majd a Vámos duplájával a hajrára ismét egál volt, 6-6. Az utolsó nyolc percben Varga révén kétszer is vezetéshez juttatta a Fradi, de mindkétszer egyenlíteni tudott az OSC- így következhettek az ötösök.

A ráadást a Fradi bírta jobban idegekkel, így 12-9-re nyert és megvédte címét.

A férfi Ob I., döntőjének harmadik mérkőzésén:

FTC Waterpolo – A-HÍD OSC Újbuda 8-8 (1-2, 3-2, 2-1, 2-2 ötméteresekkel: 4-1)
FTC: Vogel – Vámos 3, Mezei, Jaksics, Younger, Varga D. 4, S. Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer, Kállay, Pohl, Német, Jansik Sz., Gór-Nagy. Vezetőedző: Varga Zsolt

OSC: B. Mitrovics – Brguljan 2, Manhercz 2, Randjelovics, Kovács G. 1,Ukropina 1, Hárai 2. Csere: Salamon, Seman, Tóth M., Erdélyi, Bundschuh, Burián. Vezetőedző: Vad Lajos

Varga Zsolt, a Ferencváros edzője a mérkőzés után: Kettő nullás vezetés után a harmadik mérkőzés mindig nehezebb, a pszichés teher miatt nem is kezdtünk olyan jól, mint az előző meccsen. Tavaly sokkal nagyobb hullámot produkáltunk ebben a helyzetben, ezúttal azonban nagyon jól reagáltunk rá. Végig ott voltunk az OSC mögött, a hajrára ritmust is tudtunk váltani, a vezetést is átvettük. Végül az ötösök döntöttek a javunkra – nagyon örülök!

Vad Lajos, az OSC edzője: A teljesítménnyel nem lehetek elégedetlen, volt tartásunk, igazi csapatként működtünk, és úgy érzem, beremegett a Fradi ezen a meccsen. Levonjuk a megfelelő következtetéseket, és azok alapján folytatjuk a munkát. Tíz hónap alatt eddig sikerült eljutnunk, még érnie kell a csapatnak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek