2015 február 01.

Férfi Ob I: Centerek nélkül nehéz a vasasos élet

Kikapott a Vasas a több volt vasasos játékossal felálló Szolnoktól, sima mérkőzésen. A piros-kékek a jövő héten szorosabb találkozókban reménykednek. A bajnokság góllövőlistáját vezetô Gyárfás Tamással beszélgettünk.

IMG_3963

Ezúttal két gólt lőtt (egyet előnyből) Gyárfás Tamás, és 34 találattal ismét vezeti a bajnokság mesterlövészeinek listáját Gyárfás Tamás. A Szolnok ellen (16-5-ös vereség) ez a teljesítmény nem ért pontot, de a fiatal játékos nem volt elkeseredett.

“Szerintem ma nem volt nagy gond, tudomásul kell venni, ma a Szolnok, a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk – mondta el a vizipolo.hu-nak Gyárfás Tamás, a VasasPlaket egyik legjobb embere. – Sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában, remélem, ott is öregbítik a magyar vízilabdázás hírnevét, a bajnokságot pedig, úgy vélem, illik megnyerniük. Ma két center nélkül játszottunk, márpedig center nélkül nehéz a vízilabdát játszani. Ádámnak a bordája repedt el (Steinmetz Ádám – a szerk.), Német Toni pedig hasmenéses tünetekkel került kórházba.  Így aztán távolról tudtunk csak lőni, végig szoros emberfogás volt. Az sem segített minket, hogy a két játékvezető nem nagyon osztogatta a kiállításokat, hagyta a kemény játékot, nem volt könnyű szabadon nőni. Főleg egy Szolnok ellen nem könnyű ember-ember ellen megverni valakit. A hét közben újra forduló, azt pár nap múlva megint vízbe szállhatunk. Ha visszajönnek a centereink, akkor jó eséllyel szállhatunk vízbe mind a BVSC, mind a Honvéd ellen, ha nem, nagyon nehéz dolgunk lesz. Én mindenesetre bízom a minimum három pont elérésében a két mérkőzésen.”

Emlékeztető:

E.On férfi vízilabda Ob I., 15. forduló:

VasasPlaket – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-16 (1-4, 0-5, 0-3, 4-4)

Budapest, Komjádi uszoda, 400 néző

Vezette: Csizmadia, Kun

Vasas: Tihanyi – Gyárfás 2, Bóbis 2, Sedlmayer, Goreta, Hőna, Takács B. 1. Csere: Juhász-Szelei, Várnai, Kiss K., Burián.

Vezetőedző: Földi László

Szolnok: Decker A. – Gocics, Madaras 3, Tóth M. 1, Varga Dániel 2, S. Mitrovics 1, Jansik D 1. Csere: Alekszics 2, Vámos 2, Hangay Z. 1, Mezei 1, Kis G. 1.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 1/3 ill. 4/5

Gól/büntető: 0/1 ill 0/0

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek