2015 április 29.

Férfi Ob I: a végén csattant az OSC ostora

A férfibajnokság rájátszása során az elődöntőért szállt vízben az OSC és az Eger. Az első mérkőzésen nagy csatában az OSC nyert hazai pályán, a végén döntve el a meccset.

IMG_6848

Fotó: Vizipolo.hu

Csak elérkeztünk ide is, hiszen az alapszakasz legyűrése a legjobbak számára arról szólt, majd a rájátszás során mérettetnek meg igazán. Az Eger már belekezdett, némi nehézség és pánik után azért csak maga mögött hagyta azt a Honvédot, amely azon nyomba el is vesztette két kulcsemberét. Lévai és Szőke távozásáról itt lehet olvasni. Az OSC azonban egészen eddig pihent, az alapszakasz befejezése óta (azaz jó régen: április 3. óta) nem játszott tétmeccset. Akkor a Szolnok 11-9 nyert a Nyéki uszodában. Vincze Balázs együttese kicsit gondban is volt, edzőtáborok és felkészülési meccsek sokaságával igyekezett szítani a tüzet egészen a mai napig. A vezetőedző vallomása erről az időszakról ITT.

Merthogy eldöntő, és a bajnok látogatott az OSC otthonába. Az egriek ellenben még a Bajnokok Ligájában is vitézkednek, mi több, szombaton élethalálharcot vívnak a Barcelonetával. Szerdán este az is kérdéses volt, mi a jobb: ha egy csapat agyonpiheni magát a nagy meccs előtt, vagy ha tétmeccseken edződik, persze, közben izmot fáraszt, fejben zsibbad.

A telt házas Nyéki uszodában valóban csúcsderbihez méltó hangulat fogadta a csapatokat. Akik ültek a nézőtéren, azok szorosan egymás mellett, a felső sorokban pedig álltak, olyan sokan voltak kíváncsiak a találkozóra. Az OSC hozta el először a labdát, de Hosnyászki bődületes lövésével a vendégek szereztek vezetést. A hazaiak támadásban még nem kapták el a fonalat, ellenben egy előnyt Biros kihasznált a túloldalon, máris 0-2. Egy szépen kijátszott fórral (Gór-Nagy), és egy Decker-találattal válaszolt az OSC. Lőrincz előnyből ismét az Egernek szerzett vezetést – időt is kértek a hazaiak (2-3).

A második negyed eleje Bátori Bencéről szólt. Az alapszakasz góllövőlistájának második helyezettje lőtte csapata 3. és 5. gólját. Először Mitrovics, az egri hálóőr kicsit mellényúlt – igaz, blokkot sem nagyon kapott. Közben előnyből Csuk is betalált, majd Hosnyánszky – mindig vezetni tudott az Eger. Az OSC pedig egyenlíteni, Gór-Nagy szépen kijátszott akció végén egalizált közelről. Brguljan révén először vezetett a hazai együttes (6-5). Erdélyi lövése meglepte Bisztritsányit, majd Gór-Nagy közelről lőtt gólt. megint egy szépen kijátszott hazai akciót láthatott a közönség, eredményesen töltötte a szünetet az OSC. Erdélyi megint a rövidet célozta (7-7). Bedő és Kovács gólja után Hárai csodaszép csavarásával előnnyel mehetett az Eger a nagyszünetre (8-9). A negyed 12 gólt hozott, köszönhetően a sok kiállításnak – 10-8 arányban – és azok megfelelő kihasználásának. A két kapus neve mellett egy, illetve két védés állt.

IMG_6840

Bisztritsányi ezúttal sok lövést kapott (Fotó: Vizipolo.hu)

Erdélyi sorozatban lőtte a gólokat, Brguljan pedig újra egy gólra hozta fel az újbudaiakat. Bisztritsányi labdát fogott, nem is akárhogy, Csuk büntetőjét hárította látványos mozdulattal. Két Salamon-találat között egy Biros-akciógól, és a felek a harmadik negyed végén ugyanott tartottak, mint a legelején, azaz a döntetlennél (11-11).

Kayes szabadból lőtt a hálóba, aztán Gór-Nagy volt eredményes, először vezetett kettővel a hazai alakulat (13-11).  Egy perccel a vége előtt az egri előny csak kapufán csattant, és felharsant a hazai táborban a “szép volt fiúk”.

A vége 13-11, a két győzelemig tartó párharcban vezet az OSC. Folytatás május 6-án, Egerben.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, rájátszás

Elődöntő, 1. mérkőzés:

A-Híd OSC – ZF Eger 13-11 (2-3, 6-6, 3-2, 2-0)

Budapest, Nyéki Imre uszoda, 1000 néző

Vezette: Horváth Cs., Petik

OSC: Bisztritsányi – Bátori 3, Kayes 1, Juhász, Hegedűs, Bundschuh, Gór-Nagy 2. Csere: Kovács G. 2, Graham, Decker Á. 1, Salamon 2, Szentesi.

Vezetőedző: Vincze Balázs

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics, Hosnyánszky 2, Szivós, Vapenszki, Hárai 1, Biros 2. Csere: Zalánki, Erdélyi 3, Lőrincz 1, M. Csuk 1, Bedő 1, Angyal.

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól/emberelőny: 6/15, illetve 7/19

Ötméteresek: – ill. 1/0

Kipontozódott: Bundschuh (19. p), Kovács G. (26. p.), Decker Á. (27. p.), Graham (31. p.), ill. Angyal (32.p.)

A párharc állása: 1-0 az OSC javára.

A másik ágon:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Ferencváros 13 – 8 (3-1, 5-3, 2-3, 3-1)

További mai mérkőzések:

7. helyért:

VasasPlaket – Kaposvári VK 7–7 (2–2, 2–2, 1–1, 2–2) – ötméteresekkel: 2–3
Gólszerzők: Sedlmayer 3, Goreta 2, Gyárfás, Takács, ill. Vikalo 2, Parezanovic 2, Vidisch, Berta, Sántavy

Az állás: 1–0 a Kaposvár javára.

A 9. helyért:

BVSC-Wáberer–Debrecen 12–9 (2–3, 2–2, 4–0, 4–4)
Gólszerzők: Török 4, Kovács P. 2, Szabó Bence 2, Pásztor 2, Nagy S., Kotszidisz, ill. Kállay 4, Szabó Botond 3, Halek, Hoppál

Az állás: 1–0 a BVSC javára.

Gy. Zs, Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek