2017 október 04.

Férfi Ob I: A Tatabánya és a Miskolc is megizzadt a nyitányon

Nem volt egyszerű meccse a Tatabányának a Szeged ellen és a Miskolcot is megszorongatták a mecsekalján.

miskolc2017mk01

Nos, megkezdődött…

Az első találkozón érett a meglepetés, hiszen a Szeged, ahol teljesen kicserélődött a tavalyi szezonhoz képest az együttes 2-2 után Szilvasán duplájával majd Baróthy találatával 5-2-re elhúzott. már volt 6-3 is közte, amikor a nagyszünet előtt Katonás góljával zárkóztak a hazaiak. A fordulás után szintén az ex-fradista volt eredményes, 5-6. A negyed derekához közelítve Francsics majd pár másodperccel a vége előtt Kistamás gólja már a vezetést jelentette a Tatabányának, 7-6. Az utolsó negyedben még egy lapáttal rá tudott tenni a bányász, hiszen kettőt is lőttek, így 9-6-ra végül megnyerték a meccset. Érdekesség, hogy a Szeged a félidő után nem talált be a tatabányai kapuba.

A második meccsen a Pécs TV-s meccsen fogadta a Miskolcot. Egyszer már idén találkoztak a Magyar Kupában, akkor a Miskolc 9-6-ra győzött.

A mérkőzés nehezen kezdődött a vendégek számára, hiszen az első negyedben csak a Pécs örülhetett, Csacsovszky Erik egy ötöst vágott be, 1-0. A második nyolc percben 2-2 után a vendégek Vadovics majd Halek révén már 4-2-re vezettek a nagyszünetben. Ezek után azt lehetett hinni, hogy a Miskolc kezében van a meccs, de jött a harmadik negyed. 3-5 után Lajkó majd Szatmári révén már 5-5 volt az állás, az utolsó találatnál kétszer végezhette el a hazai csapat az ötöst, az elsőt még védte Csoma, de előbb jött vissza Misics a ketrecből, így jöhetett a ráadás. 5-5 után azonban Berta majd Jakab góljával már ismét a vendégek mentek két góllal, 5-7. A záróakkordban Vadovics már háromra hízlalta a különbséget, 5-8. A hajrá azonban nagyon izgalmasra sikerült, hiszen 8-9 után még volt esélye a Pécsnek a döntetlenre, végül azonban maradt az egy gól közte.

Férfi Ob I., 1. forduló: 

PVSK-Mecsek Füszért-PannErgy-MVLC 8-9 (1-0, 1-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Lajkó 3, CSacsovszky E. 2, Zerinváry 1, Csacsovszky A. 1, Szatmári 1 ill. Jakab D. 2, Vadovics 2, Kuzmenko 1, Berta 1, Bowen 1, Milicsics 1, Halek 1

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője az M4 Sport-nak: Nem érdemeltünk vereséget. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Kicsit mérges vagyok magunkra, sok helyzetet dolgoztunk ki, ebben a meccsben több volt. Többször hoztuk vissza a mérkőzést a sírból. Amit lehetett megtettünk ezen a mérkőzésen. Gratulálok a csapatomnak!

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: Nem számítottam ilyen nehéz mérkőzésre. Nemcsak azért volt nehéz mérkőzés, mert alulmúltuk önmagunkat, néhány játékosom nem érezte a felelőséget. Gratulálok az ellenfelünknek, nálunk viszont rendet kell tennem a fejekben.

Tatabánya-Contitech Szeged 9-6 (2-3, 2-3, 3-0, 2-0)
Gólszerzők: Kistamás 2, Katonás 2, Szabó B. 1, Francsics 1, Márkus 1, Szentesi Á. 1, Máthé 1 ill. Szilvasán B. 2, Baróthy 1, Berki 1, Szilavsán P. 1, Farkas 1

További program: 

18:45 UVSE-VasasPlaket

19:00 AVUS-Szolnoki Dózsa

19.00 DEBRECEN-BVSC-Zugló

19:30 Kaposvári VK-FTC PQS Waterpolo (elhalasztva, december 15.)

19.00 MetalCom Szentes – ZF-Eger

20.00 Racionet Honvéd-A-HID OSC ÚJBUDA

(Fotó: Miskolc VLC / archív)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek