2014 október 25.

Férfi Ob I: a szívósan küzdő Honvéd ellen javított az Eger

A hétközi, Szolnok ellen elbukott rangadó után második hazai meccsén javított a ZF-Eger a bajnokság 4. fordulójában. Hosnyánszky és Cuk 3-3 góljával, egy remek második negyeddel legyűrte a szívósan küzdő Honvédot.

bitskey

Örülhettek a Bitskey-uszodába kilátogatók (Fotó: ZF-Eger/Facebook)

Cuk találataival kezdődött a mérkőzés, hamar elhúzott két góllal a bajnok. Ám ezt követően szót kértek a vendégek, egyenlítettek, majd Simon Adrián révén övék volt az utolsó szó a negyedben, vendégelőnnyel zárult a játékrész (2-3).

A második negyedben megrázták magukat a hazaiak. Cuk harmadik góljával már egál lett, aztán Hosnyánszkyról kiállították Simont, amit ugyancsak ő használt ki. Vapenszki szintén fórból szerzett találatával pedig a nagyszünetre 5-3-as előnnyel mehettek Dabrowski Norbert tanítványai.

A folytatásban Szőke hozta közelebb a vendégeket, de Hosnyánszky ugyancsak akcióból volt eredményes, nem engedte közelebb ellenfelét a szurkolói által támogatott hazai csapat. Hosnyánszky továbbra is főszerepet játszott: büntetőt érően szabálytalankodott Jusuke Simizuval szemben, az ötméterest Kiss Gergely lőtte a hálóba- ám a hazaiak ötösének erre is volt válasza. Sormintaként ismétlődtek az események: Kiss Gergely büntetőgólja mellett újra Hosnyánszky zúdította a labdát a hálóba. Az utolsó negyedre 8-6-os egri vezetéssel készültek a csapatok.

Szívósan küzdöttek a vendégek, de nem kerültek közelebb az egyenlítéshez, egy-egy hiba mindig becsúszott. Bedő közelről szerzett találatával már hárommal mentek a hazaiak, majd Zalánki végleg eldöntötte a találkozó sorsát. Nem ment egyszerűen, de a bajnok legyűrte a győztes kilétét sokáig kétségessé tevő Honvédot.

E.On férfi vízilabda Ob I., 4. forduló:

ZF-Eger – RacioNet Honvéd 10-7 (2-3, 3-0, 3-3,2-1)

Eger, Bitskey-uszoda,

Vezette: Molnár Péter, dr. Fodor Rajmund

Gólszerzők: Cuk Milos 3, Hosnyánszky Norbert 3, Boris Vapenski 1, Bedő Krisztián 1, Zalánki Gergő 1, Uros Cuckovic 1  illetve Szőke Szabolcs 2, Kiss Gergely, 2, Fülöp Bence 1, Simon Adrián 1, Steinmetz Barnabás 1.

Gól/Büntetődobás: 0/0 ill. 2/3
Gól/Emberelőnyből: 5/8 ill. 2/5Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek