2015 május 06.

Férfi Ob I: a Népligetben is győzött a Szolnok és a döntőbe jutott!

Bár félidőben még egyenlően állt a két csapat, végül egy 4-0-ás harmadik negyeddel nagy előnyre tett szert a Szolnok, amely a végét is jobban bírta. Nyert a Ferencváros otthonában, és a döntőbe jutott, ahol az OSC lesz az ellenfele.

  szolnok fradi

A Szolnok, némileg meglepő módon, egy vereséggel a háta mögött érkezett a Népligetbe, ebben például bízhatott a Ferencváros. Amúgy az elődöntő második mérkőzésének a vendégek voltak az esélyesei, még úgy is, hogy hét közben kikaptak Bajnokok Ligája mérkőzésen Rijekában. Egy hete azonban nyertek otthon a Ferencváros ellen, így egyetlen győzelem kellett nekik a bajnoki döntőhöz. Ahhoz a döntőhöz, amelyben – némi meglepetésre – az A-Híd OSC már ott van, ugyanis idegenben is legyőzte a címvédő Egert.

2014-2015 Fradi - Debrecen06

A Népligetben természetesen telt ház várta a csapatokat és hatalmas érdeklődés. A hazaiaktól Paján hiányzott, a Szolnoknál ezúttal Nagy Viktor védte a kaput. Gárdonyi védésével indult a találkozó, Sztefan Mitrovics löketét hárította a később is remeklő hálóőr. Kolozsi óriási bombát eresztve meg egyenlített, hat a hat ellen. A hazaiak nem hagyták magukat, Vámos gólját Marnitz egalizálta, miközben a szolnokiak sorra döngették meg a kapufákat.Az első negyed 2-2-vel ért véget, és a második után sem jutott előnyhöz egyik csapat sem.  Varga Dániel távoli találatára Regős válaszolt, majd ugyanő lőhetett büntetőt, de Gárdonyi védett! Szünetre 3-3-al vonultak a csapatok, érett a meglepetés?

Nos, nem. Az alapszakaszt veretlenül nyerő Szolnok tarolást mutatott be a harmadik negyedben. Varga Dénes használt ki egy előnyt, majd rá két percre Mitrovics volt eredményes, aztán megint egy percre Vámos és Varga Dániel is a hálóba talált, gyorsan négy gólos előnyre tett szert a vendégegyüttes (3-7).

Erre a negyedik felvonásban hárommal válaszolt a Fradi Swift, Katonás és Csapó révén. Már-már úgy tűnt, izgalmas lesz a vége, de Varga Dénes majd Kis Gábor gólja pontot tett minden vitás kérdés végére. Nyert a Szolnok (7-9), és a döntőbe jutott.

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője: Ha értékelnem kellene a két találkozót, azt mondanám, hogy ezzel vagyok elégedettebb. Sikerült megállítani a Szolnok egyik nagy fegyverét, a lefordulásait. Ha belőttünk volna pár ziccert, akkor szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. A Szolnok is remek csapat, megérdemelten jutott a döntőbe.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: Gratulálok a csapatom játékosainak a döntőbe jutáshoz, a Fradinak pedig az elődöntőben nyújtott teljesítményéhez.

 

E.On férfi vízilabda Ob I

Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

Ferencváros – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-9 (2-2, 1-1, 0-4, 4-2)

Népliget, 400 néző

Vezette: dr. Marosvári, Székely B.

FTC: Gárdonyi – Avramovics, Csapó 1, Katonás 1, Nyéki, Ernyey, Roach, Regős Á. 1, Swift 1, Jansik Sz., Kolozsi 2, Marnitz G. 1, Pohl.

Vezetőedző: Varga Zsolt

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Madaras 1, Vámos M. 2, Hangay, Mezei, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Kis G. 1, Mitrovics 1, Jansik,.

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőnyből 0/6 ill. 3/9

Gól/ötméteresből: – ill. 0/1

A párharc vége: 2-0 a Szolnoknak

 

A másik ágon:

ZF-Eger – A-Híd OSC Újbuda 10 -11 (3-4, 2-2, 1-4, 3-1)

A fináléba az OSC jutott 2-0-ás összesítéssel.

A döntőben: Szolnoki Dózsa – A-Híd OSC

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek