2014 október 25.

Férfi Ob I: A nagyszünet után bedarálta a Szolnok a kupagyőztest

A férfi Ob I., 4. fordulójának nyitányán a Szolnok nem kegyelmezett a Szegednek. A mérkőzésen a harmadik negyedben egy 7-0-ás etappal eldöntötték Varga Daniék a meccset.

2014-2015 Varga Dani szolnok

Varga Dani vezérletével győzött a Szolnok (Fotó: Szolnoki vízilabda/facebook)

Egy délelőtti mérkőzéssel kezdődött meg a férfi Ob I., negyedik fordulója. Az eddig 100%-os Szolnok fogadta a harmadik helyen tanyázó Szegedet.

Az első negyedben bekezdett a Szolnok, 1-1 után Kis, Tóth és Madaras találataira nem tudott válaszolni a vendég gárda. A második etapban kezdett visszajönni a Szeged a meccsbe, többször is kétgólosra csökkentette a hátrányát, előbb Varga Zsolt majd Manhercz Krisztiánnak köszönhetően. A negyed végén Varga Dániel háromra növelte a különbséget, de Lukas Seman az utolsó másodpercekben visszaállította a közte kettőt, így 7-5-ös szolnoki vezetéssel mehettek a csapatok pihenni.

A harmadik negyed abszolút a hazaiaké volt, 7-0-ás etapot produkáltak Varga Daniék, és ezzel eldöntötték a találkozót. Először a kér Varga-tesó villant, majd Mezei és Mitrovics is betalált, majd 14-5-ig meg sem állt a haza gárda. Az utolsó negyedben sem állt le a szolnoki gépezet, hiszen még hármat közétettek, így 19-7-re végül fölényes sikert arattak.

A Szolnok továbbra is vezeti, hibátlan mérleggel a pontvadászatot.

Férfi Ob I., 4. forduló, nyitótalálkozó:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Tiszavirág Szeged Diapolo 19 – 7 (4-1, 3-4, 7-0, 5-2)
Szolnok: Nagy – Vámos, Mezei 1, Jansik 1, Varga Dániel 4, Varga Dénes 2, Tóth M. 2. Csere: Madaras 3, Hangay, Alekszics 1, Mitrovics 3, Kis 2. Vezetőedző: Cseh Sándor

Szeged: Meixner – Kiss Cs. 2, Seman 1, Manhercz Á. 3, Manhercz K., Chilkó, Varga II 1. Csere: Sánta, Kunac, Török A, Török K.. Vezetőedző: Varga Péter

Gól/emberelőny: 2/3 illetve 4/10
Ötméteresek: 1/1 illetve –
Kipontozódott: Jansik (22.), Aleksic (26.)

További mai találkozók:

ZF-Eger – RacionetHonvéd, 15.30

Kaposvári VK – PVSK-Mecsek Füszért 16 óra

A-HÍD OSC – DVSE 18 óra

FTC – Szentes 18 óra

VasasPlaket – BVSC Wáberer 18 óra

UVSE-Hunguest H. – KSI SE 19 óraHozzászólás jelenleg nem lehetséges.