2015 május 07.

Férfi Ob I: A nagyja véget ért, a java csak most jön

Tegnap befejeződött az összes helyosztó párharc. Már csak a bronzmeccs és a döntő van hátra. Kezdés jövő kedden Szolnokon és Egerben.

20141112 BL Szolnok-OSC12

Szolnok – Eger mérkőzés ismét, de most a fináléban

 

Október elején kezdődött a bajnokság és mindjárt itt a vége, tíz együttes már mehet is pihenni, hiszen tegnap számukra befejeződött a szezon.

Alsóház:

Kezdjük a végéről. A KSI szerezte meg a 13. helyet, ami osztályzót ér, így az Ob I/B második helyezettjével játszhat a bentmaradásért. A Pécs pedig kiesett az első osztályból. Lukács Gergely a mecsekaljaiak vezetőedzője a pvsk.hu-nak:  Nagyon szégyellem magam amiatt, hogy nem tudtam teljesíteni a vállalt feladatot és az a klub, amit gyerek korom óta szolgálok az én vezetésemmel esik ki az OB1-ből. Most mindenkinek le kell vonnia a szükséges konzekvenciát és új alapokra helyezve felépíteni a pécsi vízilabdát. A 12. helyen zárt az újonc UVSE, miután hazai pályán hét góllal kikapott a Szentestől. A Kurca-partiak a 11. pozícióban fejezték be a küzdelmeket. Nagy kérdés, hogy ha nem úgy sikerül a szezon első fele ahogy, mire vitték volna.

Középmezőny:

A BVSC behúzta a 9. helyet. Märcz Tamásék 2-0-ás összesítéssel verték a Debrecent. A vasutas gárda a klub hagyományaihoz mérten az utolsó meccsen is két újoncot avatott. Jelentős erősítéseket terveznek a következő szezonban a cívisvárosiak. Bő egy hete látott napvilágot a hír, hogy a válogatott Lévai Mártont leigazolta a a Debrecen és további erősítéseket is bejelenhet hamarosan a csapat. Ha ötméteresekből állna a szezon nagy valószínűséggel a Kaposvár jó eséllyel pályázna az első helyre. Parádés mutatóval zárt az alapszakaszt a somogyiak kapusa Szécsi Zoltán. A rájátszás mind a négy meccsén (a BVSC és a Vasas elleni is) ötösök döntöttek a végén és rendre a háromszoros olimpiai bajnok hálóőr jött ki ezekből győztesen. Ennek is köszönhetően lett a hetedik az együttes. Az angyalföldi gárda a nyolcadik helyen zárt. A fiatalság és a rutintalanság ennyire volt elegendő. Nagy kérdés a következő szezonban, hogy a fiatalítás fog dominálni az együttesnél vagy egy-két rutinos játékossal tud-e erősíteni az együttes. Az ötödik helyen a Szeged végzett, Varga Péter együttes 2-0-ás összesítéssel jutott túl a Honvédon. A Tisza-partiak ezzel Eurokupát érő helyen végeztek, ahol szeretnének elindulni.

Felsőház:

A Szolnok 2-0-ás összesítéssel jutott a bajnoki fináléba a Fradi ellen. A tegnapi meccs után a Dózsa mestere, Cseh Sándor kijelentette: Most nem érdekel a Bajnokok Ligája, az OB I-et szeretnénk megnyerni. Az ellenfele az OSC lesz, mely együttes az Egert verte idegenben, így elütve a címvédőt a finálétól. A két párharc kedden kezdődik. Szolnokon és Egerben.

A férfi Ob I, majdnem végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa KÖZGÉP / A-Híd OSC Újbuda
2. Szolnoki Dózsa KÖZGÉP / A-Híd OSC Újbuda
3. ZF-Eger/FTC
4. ZF-Eger/FTC
5. Tiszavirág Szeged Diapolo
6. RacioNet Honvéd
7. Kaposvár VK
8. VasasPlaket
9. BVSC Wáberer
10. Debreceni VSE
11. Valdor Szentes
12. UVSE H. Hotels
13. KSI SE
14. PVSK Mecsek FüszértHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek