2015 április 28.

Férfi Ob I: A hajrára kanyarodunk

Folytatódik a rájátszás a férfi Ob I-ben, holnap már az elődöntőket rendezik meg. A Szolnok – Fradi és az OSC – Eger mérkőzés pikáns párosítások, de közülük utóbbi nagyobb izgalmak tartogat.

 OSC_Eger_OBI_43

Négy mérkőzés: elődöntők valamint a helyosztókkal tér vissza ismét a férfi Ob I a holnapi napon. A Szolnok otthon kezdi a párharcot a Fradi ellen. Egyértelműen a Tisza-parti együttes az esélyes, ahogy Cseh Sándor is elmondta: Két vasat tartunk a tűzben – kezdte a szakember – a honi bajnokság és a BL is egyformán fontos csapatunk számára. – A Fradival szembeni hazai találkozónk lehet a főpróbánk a rijekai BL összecsapás előtt. – majd így folytatta – Nyilván mi vagyunk a párharc esélyesei, de egy pillanatra sem vehetjük félvállról a zöld-fehéreket, akik nyilván minden-mintegy alapon fognak ellenünk játszani. Több rutinos játékosuk is van, mint Gárdonyi András, Nyéki Balázs, Regős Áron és Marnitz Gergő – akiket jól ismerünk, hiszen nem régiben még a mi sorainkban játszottak, nem beszélve a külföldi a pólósaikról. A legutóbbi hazai, bajnoki meccsen fölényesen vertük őket, de az a múlt, és már nem szabad vele foglalkozni. A play-off az egyik másik műfaj, és aki nem koncentrál eléggé az hoppon marad. Két bajnoki ezüstérmünket aranyra szeretnénk váltani, és ahhoz legelőször a Ferencváros legénységét kell legyőznünk. – fejezte be a mester a klub honlapjának helyzetértékelését. A Fradi is a győzelmre tör, Nyéki Balázs a napokban hangsúlyozta: – “Természtesen nagy dolog, hogy ideáig eljutottunk, de nem elégszünk meg ennyivelVarga Zsolt a csapat vezetőedzője is hasonlóképpen vélekedett a Szeged elleni győztes meccs után: Bejutottunk a legjobb négy közé, ezzel túlteljesítettük az eredeti célunk. De nincs megállás, megyünk tovább.” A mostani szezonban kétszer találkozott egymással a két csapat. Mindkétszer szolnoki győzelemmel értek véget  a találkozók.

A másik ágon az OSC és az Eger küzd meg egymással. némi meglepetésre az újbudaiaknak sikerült kiharcolni a második helyet az alapszakaszban, így a jutalmuk három hét pihenő volt. Mint mi is hírt adtunk róla többször is tartalmasan telt ez a szünet a csapat számára, hiszen Cataniába mentek, majd itthon kétkapuztak a Mladost Zágreb együttesével, valamint Belgrádba utaztak, itt a Crvena Zvezdával edzettek.  Az Eger a negyeddöntőben három meccsre kényszerült a Honvéd ellen. Végül sikerrel kerekedett felül, 2-1-es összesítéssel a Kőér utcaiakon. Ráadásul a hevesieknek ott van a BL is. Dupla terhelést kapnak a héten a játékosok, hiszen szombaton a legrangosabb európai kupaporondon a Barceloneta együttesét fogadják. A katalánok ellen pedig pontot/pontokat kell szerezniük a Final Sixbe kerüléshez. Az alapszakaszban egy egri siker mellett, egyszer Vincze Balázs tanítványai is örülhettek. Érdekesség, hogy egyik csapat sem tudtak kihasználni a hazai pálya előnyét.

Az elődöntőkön kívül holnap a 7. helyért is megkezdődnek a küzdelmek. Itt a Vasas a Kaposvárral, míg a 9. helyért a BVSC a Debrecennel csatázik.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, rájátszás

Április 29. (szerda)

Elődöntők:

19.00 A-Híd OSC – ZF Eger

18.30 Szolnoki Dózsa-Közgép – Ferencváros

A DigiSport1 adja 18.15-től.

A 7-8. helyért:

19.30 VasasPlaket – Kaposvári VK

A 9-10. helyért:

19.00 BVSC Wáberer – Debrecen

Május 2. (szombat)

A 11-14. helyért:

11.00 KSI SE – UVSE Hunguest Hotels

Az 5-6. helyért:

17.00 Tiszavirág Szeged Diapolo – RacioNet Honvéd

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek