2014 szeptember 25.

Férfi Ob I: A Fradi az első hatba vágyik

Minden poszton történt változás a nyáron, s alapjaiban alakult át a Ferencváros férfi vízilabdacsapata, amely számára az új szezonban az 5-6. hely megszerzését tűzte ki feladatul a szakosztályvezetés.fradi vízilabda 2014-2015

A szerdai, sajtónyilvános edzést követő tájékoztatón elhangzott, hogy a korábbi 21-szeres magyar bajnok igazán nagy terveket még nem fogalmazhat meg. A gárdát a kispadról irányító két olimpiai bajnok, Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató is hangsúlyozta azonban, hogy az FTC múltjához méltó, európai szintű együttes kialakítása az elsődleges. A hosszú távú cél pedig az, hogy a hazai és a nemzetközi porondon ismét meghatározó klub legyen a legutóbbi ob I-es szezonban kilencedik helyen végzett Ferencváros.

“A BVSC-ben, majd Egerben is sikerült eredményes csapatot felépítenem, ezt szeretném elérni a Fradiban is” – jelentette ki Gerendás György, aki csaknem két évtizeden át pólózott a Ferencvárosban, s most szakmai igazgatóként visszatérve a felnőttcsapatnál másodedzőként segíti Varga Zsolt munkáját.
   “Az FTC-nél a szakosztály hitelét is újra kell építeni – tette hozzá. – Lépésről lépésre haladunk, s bár a hivatalos cél az 5-6. hely, benne van a meglepetés a csapatban. A Ferencváros szurkolótábora az egyik legerősebb az országban, szeretnénk ezt a medenceparton is megtapasztalni.”
A zöld-fehérek régi-új játékosainak egyike a csapatkapitány Nyéki Balázs, aki tagja volt az 1998-ban KEK-győztes, 2000-ben pedig – eleddig utoljára – magyar bajnok együttesnek, s aki több mint tíz év után tér vissza a Népligetbe. Hozzá hasonlóan a rutint képviseli Katonás Gergely és Regős Áron, s a legutóbbi keretből megmaradtak közül Paján Viktor, mellettük két ausztrál légiós és több hazai tehetség alkotja a gárdát.
Az FTC október 8-án, a BVSC ellen kezdi meg szereplését az ob I 2014/15-ös idényében.

 

MTI / vizipolo

 

Fotó: Fradi.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.