2016 augusztus 01.

Férfi Ob I: a Debrecen is megkezdte

Új edzővel és néhány új névvel kezdte meg a Debrecen csapata a felkészülést a következő idényre.

debrecen20162017

A Debrecen is elkezdte a felkészülést. (a képről hiányzik Fekete Gergő, Tommaso Busilacchi, és Sergi Mora Belmonte) Fotó: Nagy Anita – dvse.hu

Szinte az összes férfi I-es csapat augusztus 1-jével munkához látott, és megkezdte a felkészülést a szeptemberben startoló 2016/2017-es idényre, így van ez Debrecenben is, ahol már lehet tudni a csapat keretét is.

Mint ismeretes új edzővel kezdi a szezont az alakulat, a klub korábbi játékosa, Komlósi Péter ül majd a kispadon. Másoedző pedig Kis István lesz, aki az U19-es válogatottat készíti fel az Eb-re.

Mint korábban írtuk, öten távoztak a csapattól, (Babay Árpád – Vasas, Halek Márton – Miskolc, Hoppál Gergely – Tatabánya, Kincses Attila – Miskolc, Pataki Gergely – Kaposvár) így mondhatjuk, hogy a csapat magja együttmaradt, hiszen Kállay Márk, a válogatott kapus Lévai Márton, az ifjú Katona Gábor, Kuncz Tamás, Müller Máté, a spanyol Sergi Mora Belmonte, Süveges Máté, Szőke Szabolcs, és a saját nevelésű fiatalok, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland és Smitula Gergő is maradt.

Négy pólós csatlakozott az együtteshez, Somlai Tamás Miskolcról, a szintén fiatal Tóth Péter pedig Pécsről tette át a székhelyét a cívisvárosba. Két külföldi játékos is az együttes fogja erősíteni. A 22 esztendős olasz junior világbajnok center, Tommaso Busilacchi – aki az olimpiai kerethirdetés utolsó rostáján esett ki – valamint a 23 éves szlovák válogatott Lukas Durik is Debrecenben fog majd pólózni.

A szezon szeptember 27-én kezdődik, a sorsolást augusztus 22-én ejtik meg.

A Debrecen 2016/2017-es kerete:

Kapusok: Lévai Márton, Kaszanyi Roland

Kállay Márk, Katona Gábor, Kuncz Tamás, Müller Máté, Sergi Mora Belmonte, Süveges Máté, Szőke Szabolcs, Fekete Gergő, Smitula Gergő, Somlai Tamás Tóth Péter, Tommaso Busilacchi, Lukas DurikHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek