2019 május 31.

Férfi Ob I: a csapat magja együtt marad, de vannak változások Szentesen

Kisebb változások vannak a Kurca-partján.

A szentesi klub közleményt juttatott el oldalunkhoz, melyben a jövő szezonbeli csapatot vázolják.

Idei keretünk magja együtt marad a 2019-20-as szezonra, hiszen Vörös Viktornak, Pellei Franknak és Somogyi Balázsnak élő szerződése van. Nagy Márton, Meixner Marcell és Athanasziosz Kriszoszpatisz további egy esztendővel meghosszabbította szerződését, míg Kókai Tibor, Hegedűs Bence és Pellei Kristóf tovább két évre aláírt klubunkhoz, de két fiatal játékosunk, Bozó Péter és Kasza Dániel – mindketten centerek – is a felnőttcsapatunkkal tréningezik majd a nyártól – írja a klub.

Kiváló szezonunk után nem terveztünk nagy változást a keretben. Két-három csere egészséges, végül hatan távoztak a tizenhatból, ami már jelentős változás – árulta el a nyári átigazolások bejelentése kapcsán Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője.

Teljesen új csapatunk lesz, változnak a szabályok is, úgyhogy új helyzet lesz. Szerkezetileg nem változunk, erősségünk attól is függ, hogy a riválisok összetétele hogyan változik. Célkitűzésünk nagyban függ attól, hogy a bajnoki sorsoláskor melyik csoportba kerülünk, egyáltalán nem mindegy, hogy a párokból melyik csapatot kapjuk meg – hangsúlyozta Pellei.

A francia Montpellier-be távozó György Dávid helyére Borna Duvnjakot igazoltuk le a kapuba a Honvédból. A Vasastól érkező Mátyok Norbert a Honvédba aláíró ifj. Tóth Gyula helyére, míg a legutóbb Szombathelyen vízilabdázott, egykori szegedi szerb Ivan Basara Alekszej Kuzmenko és Kiss Kristóf Szeif (Pécs) helyét veszi át a kapásoldalon, illetve bekkben. Távozik tőlünk az idény során súlyos sérülés után rehabilitáló Werner Richárd is. A rosszkéz oldalon hátul a román válogatott Gergelyfi Róberttel erősítünk Nagyváradról – fejezte be a tréner.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek