2014 szeptember 29.

Férfi BL: A Szolnok és az OSC is könnyű csoportban

Hazai medencében vívhatja ki az OSC a harmadik körbe kerülést, míg a Szolnok Kragujevácra utazik, hogy beverkedje magát a Final Six kapujába.

gallery_304

A vasárnap zárult marseille-i selejtezőtornán veretlenül első magyar csapat ellenfelei az október 17. és 19. közötti budapesti BL-megméretésen a német Duisburg, az orosz Kazany és a romániai Nagyvárad együttesei lesznek. Innen az első kettő jut tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, és meglepetés lenne, ha a házigazda – amely a legutóbbi magyar bajnokságban a 13. helyen végzett, ám az új szezonra alaposan megerősödött – legalább két gárdát nem utasítana maga mögé a négyesből, ám leginkább az újabb csoportelsőség lehet a cél.

A BL második selejtezőköre vízbe szólítja a Szolnokot, az ob I 2013/14-es szezonjának ezüstérmesét is. A Tisza-partiak Szerbiában, közelebbről Kragujevácon játszanak a török Isztambul, a házigazda Radnicki és az olasz Posillipo ellen. Utóbbi két csapatot az OSC a franciaországi selejtezőben simán legyőzte.

Az európai szövetség, a LEN hétfői sorsolásán az is eldőlt, hogy ha az A Híd-OSC-Újbuda és a Szolnoki Dózsa-Közgép eljut a 12-es főtáblára, ott ugyanabba a hatos csoportba kerül, ahol a harmadik magyar érdekelt, a hazai bajnoki címvédő ZF-Eger is található, s ahonnan – a CNA Barceloneta, a hatos döntőt rendező spanyol gárda jelenléte miatt – csak ketten juthatnak be a Final Six-be.

Ami a folytatást illeti, az említett harmadik kvalifikációs körben az állva maradt együttesek négy páros csatában, oda-visszavágós rendszerben vívnak meg október 29-én és november 12-én a főtáblás szereplésért, s a négy győztes csatlakozik a kiemeltekhez.

A Bajnokok Ligája második körének csoportjai:

A csoport (Hannover)

– Pro Recco (olasz)
– Crvena Zvezda (szerb)
– Spartak Volgograd (orosz)
– Waspo 98 Hannover (német)

B csoport (Budapest)

– ASC Duisburg (német)
– A Híd-OSC-Újbuda
– Sintez Kazan (orosz)
– CSM Digi Oradea (román)

C csoport (Zágráb)

– Primorje EB Rijeka (horvát)
– HAVK Mladost Zagreb (horvát)
– Jadran Herceg Novi (montenegrói)
– CN Marseille (francia)

D csoport (Kragujevac)

– Yuzme Istanbul (török)
Szolnoki Dózsa-Közgép
– VK Radnicki Kragujevac (szerb)
– CN Posillipo (olasz)

MTI /vizipolo

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.