2014 szeptember 30.

Felújítják és új sportmedencével bővítik a városi fedett uszodát Szombathelyen

Egy 33 méter hosszú sportmedencével, több kisebb lazítómedencével, új szaunavilággal és gépészettel bővítik Szombathelyen a fedett uszodát – jelentették be kedden az uszoda épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.szombathely uszoda

A  2,2 milliárd forintos fejlesztést az teszi lehetővé, hogy a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) támogatásban részesült a látvány-csapatsportok fejlesztését a társasági adóból segítő TAO-s pályázaton.

Puskás Tivadar, (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere elmondta: a harminc éve épült fedett uszodában eddig egy légtérben, egy medencén osztozott a szabadidősport és a versenysport, ennek a szétválasztására nyílik most lehetőség.
A fejlesztéssel az üzemeltetők szerint megoldódik az uszoda tetőszerkezetének rekonstrukciója, az épület külső szigetelése és a nyílászárók szigetelése, valamint az épületgépészet energetikai korszerűsítése is, amely a várakozások szerint akár 30 százalékkal is csökkentheti majd a fűtési költségeket.

A közbeszerzési eljárások lebonyolítása, a terveztetés és engedélyeztetés után a kivitelezés várhatóan jövőre kezdődhet el.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.