2014 június 26.

Felkészülési mérkőzés: Parádés mérkőzésen női válogatottunk legyőzte az Egyesült Államokat

Cegléden, felkészülési mérkőzésen győzött női válogatottunk az olimpiai bajnok, friss világliga-győztes Egyesült Államok csapata ellen. A találkozó eleje és a vége különösen jól sikerült Merész András lányainak, ahol Kisteleki Dóra és Hanna remekelt…

2014 noi valogatott magyar - usa01
Telt ház, remek hangulat várta mindkét csapatot Cegléden, ahol a magyar válogatott felkészülési mérkőzést játszott az amerikaiakkal.

Az első negyedben remekelt a válogatottunk, elősorban a Kisteleki lányok. Rögtön az első támadásunkból megszerezte a vezetést a csapat, Kisteleki Dóra váltott gólra egy ötméterest. A hajrában testvére Hanna volt eredményes, majd ismét Dóra révén háromgólos előnnyel mehettek pihenni Merész András-lányai.

A második negyedben feltámadt az amerikai válogatott, Az utolsó pár percre feljöttek egyenlőre, de ekkor újra Kisteleki Hanna zörgette meg a hálót. A nagyszünetre azonban Neushul akciótalálatával 4-4 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sem bírtak egymással a felek. Bár ismét jött Kisteleki Hanna és az ő góljával vezettünk 5-4-re, majd Nueshul előnyből egalizált. A záróakkord előtt, még egy-egy találat Szücs majd Steffens révén, így 6-6 volt az állás.

A negyedik negyedben Kisteleki Hanna vitte végig a labdát, és már a negyedik találatát jegyezte. Ezek után már megszokott volt a forgatókönyv,  Neushul válaszolt erre a gólra, 7-7. Nem sokáig volt egyenlő, hiszen Kisteleki Dóra előnyből lőtt pazarul egy elnézős gólt, 8-7. Eztán Illés Anna révén már kétgólosra hízott az előny, gyönyörűen értékesített egy fórt. A mérkőzés utolsó perceiben belefért egy kimaradt ötös, a mi kapunkat pedig még egyszer sikerült bevenni Neushulnak, így 10-9 lett a vége.

Merész András holnap hirdet Eb-keretet, hétfőn pedig Oroszországba utazik a Kirishi Kupára a csapat.

Feklészülési mérkőzés, (Cegléd):

Magyarország-Egyesült Államok 10-9 (3-0, 1-4, 2-2, 4-2)
Cegléd, 600 néző, vezette: Maretzki, Várkonyi
Gólszerzők: Kistekeki Hanna 5, Kisteleki Dóra 2, Antal Dóra 1, Illés Anna 1, Szücs Gabriella 1 illetve Kiley Neushul 4, Margaret Steffens 2, Annika Dries 1, Kaleigh Gilchrist 1, Alys Williams 1

Merész András a női válogatott Szövetségi kapitánya: Taktikai téren van bőven mit javítani, de a szívvel és az erőnléttel nincs gond. Itt a ceglédi uszodában óriási hangulatot teremtettek a szurkolók, ami hajazott a margitszigetire, így ebből a szempontból is elégedett lehetünk. Holnap este keretet hirdetek, a kérdőjelek felkiáltójelekké alakultak.

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.