2015 június 20.

Felkészülés: győzött az Universiade-csapat a felnőttválogatott ellen

A Margitszigeten kétkapuzott egymással a fontos megmérettetések előtt álló két férfiválogatottunk, Benedek Tibor együttese és Vincze Balázs Universiade-csapata.

08felnott val-universiade0619

Fehér sapkában a magyar válogatott, kékben a magyar válogatott. Mármint az Universiadére készülő magyar válogatott. A parton Benedek Tibor és Vincze Balázs.

Felettébb érdekes mérkőzésre került sor pénteken későn este, fél nyolcas kezdéssel a margitszigeti nyitott Széchy-uszodában. A felnőtt férfiválogatott csapott össze az Universiade-csapattal. Benedek Tibor együttese a jövő hét kedden kezdődő bergamói világliga-döntőre, a Vincze Balázs gardírozta legénység a dél-koreai világeseményre készül. Mindenkinek ideális volt tehát egy közös meccs.

Az egyik kapu mögött Zalánki Gergő úszkált, némi nehezítéssel. Bal kezén gipsz, de így sem lazíthatta el az edzést. Még érdeklődők is akadtak, az edzőket például Földi László, a Vasas trénere képviselte. Hozzátartozik még a magyarázathoz, hogy kissé hüvös, szeles időben, és 25 méteres medencében rendezték eme igazi ínyenceknek való meccset.

Az első gólt Hárai dobta középről, aztán távolról Bátori Bence talált be – az OSC játékosa a pár napja befejeződött római tornán még a nagyokkal együtt volt a vízben, de ő utazik majd Dél-Koreába. Aztán gyorsan kijött a rutin, a nagyobb tudás, a nagyobb erő. Madaras majd Varga Dénes lőtt a hálóba, a negyed végére már 4-1 volt a felnőttválogatottnak. A két szövetségi kapitány folyamatosan magyarázott, mindkét oldalon lehetett látni szép megmozdulásokat, de volt javítanivaló is. Így van ez rendjén.

Az egyik kapuban Bisztritsányi, a másikban Nagy Viktor kezdett. Vincze Balázs magas hőfokon égve követte a meccset. Egy megúszásból nincs gól, ellenben a másik oldalon a nagyok kíméletlenül kihasználják a még vissza nem rendeződött védelem zavarát.

A harmadik negyedben már bementek az universiadésok helyzetei, pár gyors perc leforgása alatt feljöttek 6-5-re. Lőrincz hatalmas lövésével lett 7-6, majd Lévainak kellett nagyot védenie ahhoz, ne legyen egál. Újabb nagy Lőrincz- és Bátori találattal megvolt a fordítás is (7-9). Egy gól volt a különbség, öt másodperccel a vége előtt szerzett labdát a felnőtt válogatott, végül maradt ez a különbség.

Felkészülési mérkőzés

Magyar felnőtt válogatott – Magyar Universiade válogatott 8-9 (4-1, 1-0, 2-4, 1-4)

Margitsziget, Széchy-uszoda

Benedek Tibor a találkozó után kijelölte azt a 13 játékost, aki részt vehet a olaszországi világliga-döntőben a jövő héten (Bergamo, június 23-28.). Erről itt olvashat!

Gy. Zs., Sz. B.

 

Kapcsolódó cikkek