2016 december 02.

Faragó Tamás döntött – Ők utaznak a vb-re

A legenda kijelölte az aucklandi világbajnokságra utazó csapatát.

faragotamas MTI EPA

Nagy megmérettetés előtt utánpótlás válogatottunk és Faragó (Fotó: MTI, EPA)

December 12. és 18. között Új-Zélandon rendezik meg a lány ifi vb-t. A magyar válogatott utazó keretét pedig kijelölte az eseményre Faragó Tamás utánpótlás szövetségi kapitány.

„A helyzet nem egyszerű, de nem szabad panaszkodni, különben is, a héten négy játékosunk, Hertzka Orsi, Farkas Tamara, Tóth Csenge és Lekrinszki Gina is bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, ami nem kis büszkeség számunkra. Az ilyen pozitívumokra kell támaszkodni majd a világbajnokságon, ahol a csoportmérkőzések során Kanadát kellene valahogy legyűrnünk ahhoz, hogy egyenes ágon a nyolc közé kerülhessünk, és a sorsdöntő negyeddöntőben kedvezőbb ágon folytathassunk. A vízilabda az elmúlt tizenöt-húsz év alatt fejlődött annyit a világban, hogy minden világversenyen már nem az elődöntő, hanem a negyeddöntő lett az egyik legfontosabb összecsapás.” – fejezte be a legenda a waterpolo.hu-nak.

Az új-zélandi vb-kerete:

Kapusok: Lekrinszki Gina, Magyari Alda

Mezőnyjátékosok: dám Emília, Farkas Tamara, Hertzka Orsolya, Kiss Eszter Lara, Koncz Hanna, Mchunu Hlengiwe, Mihály Kinga, Miklós Réka, Mucsy Mandula, Tóth Csenge, Vályi Vanda

Az új-zélandi világbajnokság csoportjai:

A-csoport: Új-Zéland, Spanyolország, Dél-Afrikai Köztársaság, Oroszország
B-csoport: Olaszország, Ausztrália, Hollandia, Brazília
C-csoport: Egyesült Államok, Görögország, Japán, Kína
D-csoport: Magyarország, Kanada, Mexikó, NémetországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek