2019 július 24.

Faragó Tamás: a vízilabda mindig képes arra, hogy csodát mutasson

A klasszisok voltak a kulcsai Ausztrália legyőzésének – vélekedett a legenda.

Faragó Tamás az inforadio.hu-nak elmondta,

“Nem véletlen, hogy Montenegrót kiverték a nyolcaddöntőben, ez az ausztrál válogatott sokat fejlődött, legjobbjaik európai bajnokságokban játszanak, a fiatalok pedig ha a profizmusra gondolnak, mindenképp Európába jönnek tanulni”

– hangsúlyozta az olimpiai bajnok.

Varga Dénesről a legenda közölte,

“Dumi egy olyan személyisége a magyar vízilabdasportnak, aki nem csak, hogy öröm, hogy nálunk játszik, egy zseni, de egy olyan csapatember, kohéziós erő is, aki képes a csapatára hatni. Nyilvánvalóan az ő jelenléte nagyban segítette a válogatottat, hogy ezt az eredményt el tudják érni”

– fűzte hozzá.

Vámos Márton utolsó találatáról leszögezte,

“a vízilabda mindig képes arra, hogy csodát mutasson, szükségünk van erre a csodára, mert a vízilabda mint látványsport bizonyos értelemben visszaesett; pontosan az ilyen klasszisteljesítmények adják a hitet, hogy érdemes szurkolni”.

Faragó Tamás kitért arra, hogy a szerbek úgy kaptak ki szintén a negyeddöntőben a spanyoloktól, hogy egy “haknicsapattal” voltak itt a vb-n.

“Kétségtelen, hogy akik a vb-n szerepeltek, szerették volna bebizonyítani, hogy az otthon maradottakat képesek helyettesíteni, de ne felejtsük el, hogy a spanyol válogatott annak ellenére, hogy simán kikapott a csoportban a magyaroktól, igen erős, és képes ilyen meglepetésekre”

–  tette hozzá.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek