2019 június 03.

Faragó a csapatban – íme, őket láthatjuk a budapesti világligán

Keddtől ők küzdenek az olimpiai kvótáért.

Bíró Attila négy játékost hagyott ki (Magyari Alda, Tóth Eszter, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna csak a lelátón követheti a csapatot. Érdekesség, hogy bekerült viszont a 18 éves Faragó Kamilla, valamint a szintén 2000-es születésű Rybanska Natasa is.

„A bő keretből kimaradók is sokat fejlődtek, továbbra is úgy kell dolgozniuk, hogy a következő világversenyen számítani lehessen rájuk. Nem volt könnyű a kijelölés, amit a rövid felkészülési idő sem segített. A játékosok a maximumhoz képest a közepesnél valamelyest erősebb fázisban vannak, bízom benne, a hét második felére sokkal jobbak lesznek. Nem voltak nagy különbségek, nüanszok döntöttek. Az amerikaiak elleni három közös, kétkapus edzés azért segített, sok olyan dolgot láttam, amit szerettem volna, és persze sok olyat is, amit nem. Munkában vagyunk, meccsről meccsre fejlődni akarunk!” – mondta Bíró Attila az mvlsz.hu-nak.

A magyar válogatott világliga csapata:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.