2017 augusztus 29.

Ezüstérmes női válogatottunk az Universiadén

Második helyen végzett női válogatottunk az Universiadén, miután kikapott az Egyesült Államok csapatától. 

 

noiuniversiade201708290101

Fotó: egyetemi sport /facebook

Végig vezetve győzött az Egyesült Államok válogatottja az Universiade döntőjébe. A magyar csapat 1-1-ig tudta tartani a lépést ellenfelével. Az első negyedben Raney, Kiley Neushul majd Mutafyan góljaira Parkes találata érkezett válaszként, majd a negyed végén Jamie Nueshul visszaállította a közte hármat. A második nyolc percben is növelte a különbséget az USA. 5-1-re nyerte ezt az etapot és összesítésben már 10-3 volt oda. A fordulás után már pariban voltunk, de ez is csak a hétgólos különbség megtartására volt elegendő. A vége 16-9 lett, így ezüstérmes női válogatottunk az Universiadén.

Női Universiade:  (döntő)
Magyarország–Egyesült Államok 9–16 (1–5, 2–5, 3–3, 3–3)
Gólszerzők: Parkes 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda, Szilágyi D., ill. K. Neushul 4, J. Neushul 4, Brooks 3, Raney 2, Mutafyan 2, Williams

A női Universiade végeredménye:

1. Egyesült Államok
2. MAGYARORSZÁG
3. Japán
4. Oroszország
5. Kanada
6. Ausztrália
7. Franciaország
8. Olaszország
9. Görögország
10. Nagy-Britannia
11. Új-Zéland
12. Argentína

A magyar válogatott ezüstérmes kerete:
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek