2014 augusztus 31.

Ezüstérmes a magyar válogatott a junior Eb-n!

Az U19-es Eb döntőjében a magyar válogatott egyetlen góllal kikapott a szerbektől, így ezüstérmes lett Tbilisziben. A mérkőzésen háromgólos hátrányból jött vissza a csapat, de az utolsó negyedben kettőt is lőtt a délszláv együttes, míg mi egyet…2014 u19es eb02
A magyar válogatott hibátlan teljesítménnyel jutott el a fináléba akár csak a szerb együttes.

Két emberelőnyt is kaptak a szerbek az első két támadásukból, és az egyikkel éltek is, majd ismét egy távoli bombával jelentkeztek, 2-0, de a kettős fórt, – mert ilyen is volt –  nem sikerült gólra váltaniuk. Az utolsó bő egy percben érkezett Manchercz. A rákövetkező támadásból pedig Radulovic ismét visszaállította a közte kettőt, így 3-1 volt oda az első negyed után.

A második negyedben egy-egy gól született. Előbb Jaksic már háromra hízlalta a szerb előnyt, majd Kovács a hajrában visszaállította a közte kettőt, így 2-4 volt a nagyszünetben az állás.

A fordulás után rákapcsolt a válogatottunk olyannyira, hogy Zalánki majd Szedmák pazar lövésével, már egál volt az állás. Ekkor Manhercz következett, akinek találatával már 5-4 volt ide. A szerbek kaptak egy előnyt, amivel ismét egyenlő volt az állás.

A negyedik nyolc percben meg tudott újulni a szerb együttes, előbb Subotic majd egy véleményes gólt is szereztek – két méteren belülről!? – végül öt perccel a vége előtt 7-5 volt az eredmény. Az utolsó másodpercekben még Kovács Zoltán jóvoltából 7-6-ra módosítottuk az eredményt, és ennyi is maradt a vége. Ezzel a szerbek megnyerték az U19-es Eb-t, a magyar válogatott pedig második lett Tbilisziben.

U19-es Eb, döntő:

Szerbia – Magyarország 7 – 6 (3-1, 1-1, 1-3, 2-1)
Gólszerzők: Kovács G 2, Kalanovics, Manhercz K., Szedmák, Zalánki

A magyar – ezüstérmes válogatott tagjai:

György Dávid, Kardos Gergely – kapusok

Horváth Zsombor, Pohl Zoltán, Kovács Zoltán, Szedmák Dávid, Zalánki Gergő, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Sedlmayer Tamás, Kalanovics Balázs, Keresztúri Márton, Manhercz Krisztián – mezőnyjátékosokHozzászólás jelenleg nem lehetséges.