2017 május 27.

Ez volt az álmunk – Örömittas szavak a friss Bajnokok Ligája-győztesektől!

Alig találták a szavakat a Szolnok játékosai, miután felértek Európa trónjára. A Tisza-partiak edzője, Cseh Sándor álomnak nevezte az idei szezont, mikor hibátlan idény után, mind a négy trófáet is bezsebelték.bl0101

Fotó: Kertész Gábor

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Nem feltétlen a védekezésen múlt ez a meccs. Persze kellett az is, de egy jó kapusteljesítmény és támadójátéknak is kellett lennie, hogy végül megnyerjük ezt a találkozót. Nem úgy éreztem, hogy az egész meccsen domináltunk. Azt éreztem, hogy az első és a maásodik negyedben a Dubrovnik kontrolálja a játékot, utána sokkal aggreszívebbak lettünk. Ez volt az álom, hogy mindent nyerjünk meg és ez most teljesült.

Zsivko Gocics, a Szolnok csapatkapitánya a vizipolo.hu-nak.: Most nem tudok mit mondani. Kicsit görcsösen kezdtük a mérkőzést, ez egy új helyzet volt nekünk, hiszen én is először döntőztem a Bajnokok Ligájában. A második negyed után kezdtük fokozatosan felőrölni őket, ott már lehetett érezni a vízben, hogy milyénk lehet a mérkőzés. Sokat foglalkoztuk a taktikával, azt csináltuk, amit próbáltunk egész évben megvalósítani. Nem tudok mit mondani, meglátjuk jövőre, mi lesz. Köszönöm a klubnak, fantasztikus ennek a csapatnak a kapitányának lenni.

Kósz Zoltán, a Szolnok másodedzője: Ez a negyedik trófeáank az idényben. Talán a különbséget az jelentett a döntőben, hogy kevesebb mecset játszottunk mint a Jug. Az első két negyed nagyon szoros volt, higgadtanak kellett maradnunk ekkor. A másosik félidőben nagyszerűen játszottunk. A tavalyi szezonban három kiemelkedő játékos elhagyta a klubot, akkor sokan azt mondták, hogy a legnagyobb esélyünket szalasztottuk el, hogy megnyerjük a trófeát. Ma kiderült, hogy a mondás még igaz: Soha ne mondd, hogy soha.

Vámos Márton az MTI-nek, aki elindul a Bajnokok Ligájában, annak az az álma, hogy megnyerje a sorozatot. Ez a pályafutásom legjobb éve, megnyertük a bajnokságot, a Szuperkupát és a Magyar Kupát is, majd diadalmaskodtunk a Bajnokok Ligájában, ennél jobban nem sikerülhet idény.

A torna legjobbja kapusa, Nagy Viktor: Hihetetlen, hogy ennyi ember biztatott minket, ez fantasztikus érzés volt. Örülök annak is, hogy okosan, taktikusan tudtunk játszani, és hittünk magunkban.

Kis Gábor, a Szolnok centere: a szolnoki csapat az idén felért a hegyek csúcsaira, és megmászta a legmagasabbat is. Mindent megnyertünk, amiben elindultunk, ezt a legjobb csapatok sem mindig tudják megcsinálni, de nekünk sikerült. Ma azt játszottuk, amit tudunk, s amit az idény 98 százalékában. Ez fantasztikus volt, most pedig egy nagy buli következik.

Varga Dénes, a szolnokiak olimpiai bajnok játékosa: Ez a legjobb szezonom eddig, a mostani sikert pedig közvetlenül az olimpiai és világbajnoki cím mögé sorolom.

EMLÉKEZTETŐ:

Bajnokok Ligája, döntő: 

Jug Dubrovnik – Szolnoki Dózsa Közgép 5-10 (2-1, 2-5, 1-2, 0-2)

Dubrovnik: Bijacs – Fatovics, Jokovics 1, Garcia, Vrlics, Perrone, Obradovics. Csere: Macan 1, Loncar 1, Markovics 2, Pavlicevics, Benics. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescsak

Szolnok: Nagy V. – Gocics 1, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Prlainovics 3, Varga Dénes. Csere: Crousillat, Alekszics 3, Younger, Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh SándorHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek