2019 december 31.

Ez volt a 2019-es esztendő!

Oldalunk feleleveníti a 2019-es év sikereit illetve kudarcait. A férfi és a női válogatott legemlékezetesebb szerepléseit. Cikkünk az utánpótlás és a klubszezon legjobb pillanatairól is megemlékezik, ezzel is kívánva boldog új esztendőt olvasóinak.

MTI Fotó: Illyés Tibor archív

Férfi válogatott – Hullámzó teljesítmény

Az Európa Kupát megnyerte válogatottunk, még a Világligán és a Vb-n is lemaradtunk az éremről, előbbin ötödik, utóbbin negyedik hely jutott.

Női válogatott – Egy érem

Bíró Attila válogatottjának egy érem jutott (bronz) az Európa Kupán, azonban a világligán egy hatodik, a Vb-n pedig egy negyedik hellyel “gazdagodtunk”.

Utánpótlás – Arany és bronzérem

A lányoknál a tornákon két hetedik hely (U15-ös Eb, U20-as vb), egy kilencedik pozíció (U17-es Eb) és egy aranyérem (Universiade) jutott, a fiúknál pedig érmek három eseményen és egy 9. hely. Az U15-ös Eb-t megnyerte a válogatott, az U17-es kontinenstornán bronzérem jutott, még az Universiadén is a dobogó harmadik fokára állhattunk fel. Sajnos az év vége nem sikerült, hiszen a kuvaiti U20-as vb-n nem jutott válogatottunk a legjobb nyolcba sem.

Klubszezon – az UVSE és a Dunaújváros szép évet zárt, tarolt a Fradi

Ami a klubszetont illeti az UVSE megnyerte a bajnokságot, a Dunaújváros pedig az év végén a Magyar Kupát. A férfiaknál minden a Fradiról szólt. A bajnokságot, a Magyar Kupát, a Bajnokok Ligáját és az Európai Szuperkupát is bezsebelte a csapat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek