2015 július 08.

Európai átigazolási körkép: A Rijeka beleerősített, a Recco és a Jug tartja a lépést

A Rijekába már négy játékos is érkezett, még a Reccóba kettő, de a Jug Dubrovnik sem akar lemaradni a BL-döntősök mögött. Játékoskeringő, Európában.

vizilabda altalanos02

A következő szezonra lassan formálódnak az európai topcsapatok. A május végi hatos Bajnokok Ligája döntőben részt vett együtteseknél – egy kivételével, mely csapat az Eger – mindegyiknél kisebb-nagyobb játékosmozgás figyelhető meg. A Reccónál már biztos, hogy két érkező van, sokáig úgy volt, hogy akár Echenique is a Ligúr tengerpartján fog a következő szezonban vízilabdázni, végül a Rijekához ment. A legnagyobb változás a már előbb említett együttesnél van, hiszen eddig három játékos cserélődött ki, sőt tegnapi hír, hogy az egykor a Vasasban játszó, Miho Boskovics is csatlakozott a fiumei alakulathoz. A Barceloneta együtteséhez már biztos, hogy érkezik a Rosovics testvérpár, Xavi Garciával kiegészülve. A Jug Dubrovnik is szépen pótolja az eligazolókat, hiszen Perrone, Jokovics és Loncsar is a horvát együttest fogja a következő szezontól erősíteni. Utóbbi attól a Mladost Zágrebtől érkezik, ahonnan a 2012-es olimpia legjobbját, Joszip Pavicsot is elcsábították, hiszen jövőre az Olympiakosz kapuját fogja védeni.

Európa hat legerősebb együttesei avagy a BL Final Six-ben résztvett csapatok (összefoglalva, amit már megírtak a külföldi portálok) :

Pro Recco:

Érkezett: Dusan Mandics (Partizán Belgrád), Sandro Sukno (Primorje Rijeka)

Távozott: Maro Jokovics (Jug Dubrovnik), Maurizio Felugo (visszavonult)

Primorje Rijeka:

Érkezett: Ante Vukicsevics (Mladost Zágreb), Nikola Dedovics (Partizan Belgrád), Gonzalo Echenique (Barceloneta), Miho Boskovics (Jug Dubrovnik)

Távozott: Sandro Sukno (Pro Recco), Xavi Garcia (Barceloneta), Marko Elez (Savona)

Barceloneta:

Érkezett: Xavi Garcia (Primorje Rijeka), Strahinja Rasovics (Crvena Zvezda), Viktor Rasovics (Crvena Zvezda), Marc Larumbe (Mediterrani)

Távozott: Gonzalo Echenique (Primorje Rijeka)

Jug Dubrovnik:

Érkezett: Felipe Perrone (Barceloneta), Maro Jokovics (Pro Recco), Luka Loncsar (Mladost Zágreb)

Távozott: Nikola Janovics (Jadran Heceg Novi), Miho Boskovics (Primorje Rijeka)

Eger:

Nincs változás

Szolnok:

Érkezik: Fülöp Bence (RacioNet Honvéd)

Távozik: Tóth Márton (FTC), Lukács Dorián (Szentes)

Sz. B.

Kapcsolódó cikkek