2019 március 31.

Európa Kupa: női válogatottunk bronzérmes

Kétgólos győzelmet aratott a csapat Olaszország ellen, így megszerezte harmadik helyet az Európa Kupán.

Az oroszok elleni vereség után, Olaszország következett a torinói EK zárónapján.

Az első negyed 5-5-ös döntetlenje után a második nyolc percben belehúztunk, hiszen Keszthelyi jóvoltából 8-6 volt az állás a nagyszünetben. A fordulás után 8-8 majd 9-9 is volt az állás, de a zárónegyedre Keszi előnyös találatával 10-9-el mehettünk pihenni. Az utolsó nyolc percben Gurisatti egy perccel a vége előtt beállította a 13-11-es végeredményt.

A siker azt is jelenti, hogy a csapat bronzérmes. Folytatás a világliga szuperdöntőjében, melynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője. A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A döntőt Hollandia nyerte.

Női Európa Kupa, bronzmérkőzés:

Magyarország – Olaszország 13-11 (5-5, 3-1, 2-3, 3-2)
Gólszerzők: Keszthelyi 6, Gurisatti 2, Szilágyi 1, Parkes 1, Szücs 1, Illés 1, Gyöngyössy 1 ill. Bianconi 4, Tabani 3, Chiappini 2, Aiello 1, Palmieri 1

Döntő:

Hollandia-Oroszország 11-9 (2-1, 4-2, 3-2, 2-4)

A magyar válogatott Európa Kupa bronzérmes kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Az Európa Kupa végeredménye:

1. Hollandia

2. Oroszország

3. MAGYARORSZÁG

4. Olaszország

5 . Spanyolország

6. Görögország

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek