2019 április 07.

Európa Kupa-győztes a férfi válogatottunk!

A horvátokat két góllal verve zsebelte be a trófeát a csapat.

Legutoljára a tavalyi világligán találkozott egymással a két csapat, akkor 10-8-ra mi nyertük ötösökkel, most az Európa Kupa arany volt a tét.

Jól kezdtünk, hiszen Angyal góljával már vezettünk 1-0-ra, majd Manhercz révén 2-1-re, azonban Fatovics egalizált 2-2. A második nyolc percben Manhercz révén már kettővel is mentünk, így 5-3 volt a nagyszünetben.

A fordulás után tartottuk a közte kettőt, sőt, Kovács révén már 6-3 volt az állás. A záróakkord előtt pedig 8-5 volt az eredmény. Az utolsó negyedben a horvátok kapaszkodtak, de 8-6 után érkezett Erdélyi találata. A hajrá előtt Fatovics talált be fórból, 9-7. Az utolsó szűk két percnek 10-8-cal ugorhattunk neki. A horvátok kapták a kiállításokat, de nem éltek vele, így a magyar válogatott megnyerte az Európa Kupát.

Ami a helyosztókat illeti: a görögök egyetlen góllal nyertek az oroszok ellen a hetedik helyért, Montenegró kisebb meglepetésre kettővel verte a szerbeket, még Spanyolország lett a harmadik, mely csapat 9-7-re győzött Olaszország ellen. Ez azt is jelenti, hogy Európából a horvát, a magyar, a spanyol és a házigazda jogán a szerbek jutottak ki a világliga szuperdöntőjére.

Európa Kupa, döntő:

MAGYARORSZÁG-Horvátország 10-8 (2-2, 3-1, 3-2, 2-3)
Gólszerzők: Manhercz 3, Angyal 1, Vámos 1, Német 1, Kovács G. 1, Bátori 1, Erdélyi 1, Zalánki 1, ill. Fatovics 3, Jokovics 2, Buljubasics 1, Buslje 1, Vrlics 1

A magyar férfiválogatott Európa Kupa-győztes kerete:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

További eredmények:

Oroszország-Görögország 14-15 (a 7. helyért)

Montenegró-Szerbia 16-14 (az 5. helyért)

Olaszország-Spanyolország 7-9 (bronzmérkőzés)

Az Európa Kupa végeredménye:

1. Magyarország
2.Horvátország
3. Spanyolország
4. Olaszország
5. Montenegró
6. Szerbia
7. Görögország
8. OroszországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek