2018 július 23.

Európa-bajnokság, a 10. nap programja: Olaszország ellen az elődöntőért

Női válogatottunk az eddigi legfontosabb meccsét játssza a kontinenstornán.

noi valogatott MTI Koszticsak Szilard5

“Itt már nem kell tartalékolni semmilyen erőt vagy taktikát, hiszen ez már egy élet-halál mérkőzés” – mondta az olaszok elleni hétfői negyeddöntőt megelőzően az UVSE klasszisa, aki 16 találatával – Gurisatti Grétával holtversenyben – a görög Alexandra Aszimaki mögött második a góllövőlistán.

A magyar csapat erőssége hozzátette, a torna első hete tökéletes volt rávezetésnek, ennyi idő éppen elégnek bizonyult arra, hogy mindenki megszokja a medencét, vagy éppen a labdát, amely véleménye szerint picit más, mint a korábbi világversenyeken. “Mindenki tudja, mi a rend, nem érhet minket semmilyen meglepetés, nincs olyan külső körülmény, amely kizökkenthet minket” – fogalmazott.

Keszthelyi Rita elmondta, minden mérkőzésen kihozta magából azt, ami aznap benne volt, ugyanakkor ezen az Európa-bajnokságon kicsit más szerepkörben játszik, és az ellenfelektől is rendszeresen külön figyelmet kap.

“Igyekszem helyzetet csinálni a többieknek, vagy éppen megvárni, amíg rám esik valaki és akkor a mellettem lévőnek tovább tudom adni a labdát, hogy belője” – fogalmazott a magyar játékos, akinek a portréja szerepel a Piscines Picornell uszoda oldalán felállított falon, ahova az egyes játéknapok legjobbjait fújja fel festékkel egy művész.

A kiváló pólós megjegyezte, az egyéni elismerések egyáltalán nem hajtják: “Csak a győzelem érdekel, semmi más. Nem érdekel, hogy más mit fog gondolni a teljesítményemről, ha én tudom azt, hogy ez azért kell, hogy nyerjünk.”
A rutinos játékos kijelentette, bízik a csapatban és a fiatalokban is: “Nincs választási lehetőségük, de van bennük elég vagányság ahhoz, hogy megugorják ezt az akadályt.”

Július 23., hétfő:

 Negyeddöntő:
17.00 Oroszország-Görögország
18.30 Magyarország-Olaszország
20.30 Hollandia-Németország
22.00 Spanyolország-Franciaország

MTI/vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek