2014 július 15.

Európa-bajnokság, 2. nap: Görögország az újoncot, míg Szerbia a németeket győzte le

Az Eb második napján a görögök könnyedén intézték el a grúzokat, míg a szerbek most ‘csak’ ötöt tettek közé a németek ellen. Montenegró és Olaszország is könnyedén győzöt, míg a horvátok nem bírtak a spanyolokkal Eredmények, képek, nyilatkozatok a második napról.

2014 eb 2 nap01
A 2. nap nyitótalálkozóján Görögország elintézte Grúziát. A hellének az első két negyedben gyakorlatilag pontot tettek a mérkőzés végére. A nagyszünetben már 10-2-re vezettek, ezek után pedig csak tartották a különbséget, a vége 15-6 lett, így egy győzelemmel és egy vereséggel állnak a csoportjukban.

Grúzia – Görögország 6-15 (1-4, 1-6, 3-3, 1-2)
Gólszerzők: Franicevic 2, Elez, Rurua, Tsrepulia, Khvedeliani 1-1, illetve Fountouils 6, Mylonakis, Delakas, Kolomvos, Gounas 2-2, Vlachopoulos 1

Jovan Popovic, a grúzok szövetségi kapitánya: Jó lecke volt ez nekünk. A vereség ellenére boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk az Eb-n.

2014 eb 2 nap03

A második mérkőzésen a szerbek simán, félgőzzel is behúzták a három egységet a németek ellen, a legeredményesebb játékos Filip Filipovics volt a maga négy góljával. A mérkőzés után Szavics, a szerbek mestere, már a magyarok elleni mérkőzésről beszélt, míg Novoselac az Eb legerősebb csapatának titulálta a szerbeket.

Németország – Szerbia 7 – 12 (2-3, 1-3, 2-3, 2-3)
Gólszerzők: Real 2, Nossek 2, Stamm 1, Obschernikat 1, Eidner 1 illetve Filipovics 4, Nikic 3, Cuk 2, Radjen 1, Prlainovics 1

Nebojsa Novoselac, a németek kapitánya: Tudtuk, hogy két nehéz mérkőzéssel kezdünk, tehát nem csalódás számunkra ez a két vereség. Nekünk nem itt kell nyernünk, hanem a későbbi mérkőzéseken. Most a szerbek ellen már voltak biztató jelek, jól kezdtünk, de aztán kiütközött a koncentráció és az erőnlét hiánya. A szerbek ellen nehezebb volt játszani, mint a horvátok ellen, több variációjuk van támadásban. Úgy gondolom, ők az Eb-cím elsőszámú esélyesei.

Dejan Szavics, a szerbek szövetségi kapitánya: Nehéz mérkőzésre számítottunk a németek ellen. Számukra kiderült, mit kell még tennünk a magyarok elleni mérkőzés előtt.
2014 eb 2nap02

A harmadik mérkőzésen a Montenegró – eddig – a nap legsimább mérkőzését játszotta az oroszok ellen. Brguljanék az első negyedben 5-1-el húztak el ellenfelüktől és aztán fokoztosan, minden etapban eggyel növelték előnyüket. Nem meglepő, hogy Perovics mester a találkozó után, kiemelte, hogy egy percig sem hagytak ki, és végig koncentráltak voltak.

Oroszország-Montenegró 7-15 (1-5, 2-3, 2-4, 2-3)
Gólszerzők: Timakov 3, Stepanuk 2, Kholod 1, Skepelev 1, illetve Ivovic 3, Klikovac 3, Janovic 2, Drasko Brguljan 2, Paskovic 2, N. Janovic 1, Cuckovic 1, Jokic 1

Ranko Perovics, a montenegróiak szövetségi kapitánya: Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, ezért tudtunk ilyen jól játszani. Ebben a szellemben kell végigküzdenünk az Eb-t, és akkor esélyesek vagyunk.

Erkin Shagaev, az orosz szövetségi kapitány: Tudtuk, hogy montenegró az egyik legjobb csapat a világon és a legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük, mégis rengeteget hibáztunk. Védekezésben és támadásban is megvolt kettő-három lehetőségünk. Hiányzott a rutin.

A negyedik találkozón a második és a harmadik negyed döntött, hiszen ekkor a talján válogatott kettő majd három góllal is elhúzott a románokól. Giorgettiék nagyon jól védekeztek a találkozón, a négy gól önmagáért beszél, amit kaptak.

Románia – Olaszország 4-9 (1-1, 1-3, 1-4, 1-1)
Gólszerzők: Giorgetti 2, Luongo 2, Di Fluvio 1, Velotto 1, Figlioli 1, Fondelli 1, Giacoppo 1 illetve Gheorghe 2, Radu 1, Matei 1

Dejan Stanojevic, a románok kapitánya: Az olaszok megmutatták, miért vannak ott hat éve a világ élmezőnyébe. Próbáltuk tartani velük a lépést, de egy idő után képtelenek voltunk erre. Változtatnunk kell a hozzáálláson mert könnyen feladjuk, ha az ellenfél ellép tőlünk. Ez történt most is.

Alessandro Campagna, az olasz válogatott kapitánya: Rendben volt a meccs. Tudtuk, hogy kemény lesz a románok elleni csata mert fizikálisan nagyon kemények. Örülök, hogy csak négy gólt kaptunk, remekül védekeztünk ma.

A horvátok és a spanyolok izgalmas mérkőzést játszottak egymás ellen. A plávik már vezettek 6-4-re innen egyenlítettek Szirányiék, végül a mérkőzés 8-8-as remit hozott, ami kicsit meglepő, hiszen a horvátok voltak a találkozó esélyesei.

Horvátország-Spanyolország 8 – 8  (3-2, 2-2, 1-2, 2-2)
Gólszerzők: Jokovics 3, Sukno 2, Bukic 1, Loncar 1, Muslim 1 illetve Minguell 4, Espanol 3, Molina 1

Ivica Tucak, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: Nem vagyok kibékülve néhány játékvezetői ítélettel, de igazából maguknak is köszönhetjük, hogy nem tudtunk nyerni. Kemény meccs volt, mint amilyenre számítottunk, mostantól csak előre szabad néznünk.

Gabriel Hernandez, a spanyol válogatott kapitánya: Nem vagyok teljesen elégedett, többre is képesek lehettünk volna, de persze a vereség is benne volt a pakliban. Innentől nem csak rajtunk múlik a továbbjutásunk.

Szirányi Balázs: Mostantól minden meccs minden gólja fog számítani, nagy jelentősége lesz minden találatnak.

Magyarország – Franciaország 12-7

Fotó: SzB

SzbHozzászólás jelenleg nem lehetséges.