2014 július 15.

Európa-bajnokság, 2. nap: A nagyszünet után beindult a Benedek-csapat a franciák ellen

A második napon a franciák sem álltak a Benedek-csapat útjába az Eb-n. Az első félidőben még akadozott a gépezett, ám utána kijött a két csapat közötti különbség.

2014 eb 2nap06

Könnyen indult a mérkőzés, hiszen Varga Dénes szenzációs csuklójának és Hárai pazar csavargóljának köszönhetően már 2-0-ra vezettünk. Ekkor ötöst adtak a franciáknak, amit Bodegas értékesített, majd Marzokira nem figyeltünk és már 2-2 volt az állás.

A második negyedben Tóth Márton előnyös góljával vezettünk. Ezek után több lehetőséget is kihagytunk, és ez megbosszulta magát. A franciák Camarasa centertalálatával kiegyenlítettek, és  az utolsó két percig nem sikerült módosítani az eredményen, mikoris Varga Dani a második ötösünket a mérkőzésen értékesítette, ezzel 4-3 volt a nagyszünetben.

2014 eb 2nap04

A harmadik negyed elején vámos emelkedett ki a vízből és milyen jól tette, hiszen a kapus mellett pattintott a kapuba, 5-3. A szekér ekkor még nehezen indult be Peisson fórból ismét egy gólra hozta a franciákat, de utána már Hosnyánszky majd Varga Dani és Madaras góljaival már néggyel vezettünk a hajrá előtt. záróakkordra megnyugtató volt az előny, hiszen 9-4-re volt ide. Az utolsó nyolc percben tartottuk a különbséget, itt még három-három gólt láthatott a nagyérdemű, mely a végén felállva tapsolta meg a Benedek-csapat második győzelmét az Eb-n.

2014 eb 2nap05

Holnap szünnap jön a férfi válogatottunknak, hiszen a nők következnek, aztán pedig Szerbiával játszunk, akár  csoportelsőségről is szólhat ez a találkozó.

Magyarország – Franciaország 12 – 7 (2-2, 2-1 5-1, 3-3)
Gólszerzők: Varga Dániel 3, Madaras 2, Erdélyi 1, Vámos 1, Tóth 1, Hosnyánszky 1, Varga Dénes 1, Hárai 1, Decker illetve Bodegas 3, Khasz 1, Peisson 1, Marzouki 1, Camarasa 1

Benedek Tibor: Nehéz volt felpörögnünk a tegnapi mérkőzés után. Azon múlt a találkozó, hogy mikor kezdjük el belőni a helyzeteinket. Nem aggódtam várható volt, hogy a mérkőzés második szakaszában felpörgünk.

Madaras Norbert: A második félidőben kijött a különbség, de az első félidőben magunknak tettük nehézzé a találkozót. Szerbia ellen más lesz, ott igazi vízilabda lesz, de ez nem azt jelenti, hogy lebecsültük volna a franciákat.

Fotó: SzB

SzBHozzászólás jelenleg nem lehetséges.