2016 december 04.

Euroliga: a Dunaújváros és a BVSC is továbbment

A Dunaújváros hibátlan mérleggel jutott tovább az Euroligában, miután a BVSC is legyőzte. A két magyar csapaton kívül a Messina is továbbment.

dunaujvarosszilagyi01

Szilágyi hatot is vágott: (Fotó: Dunaujvaros.com)

Az Euroliga 1. selejtezőkörének utolsó játéknapján a Dunaújváros és a BVSC küzdött meg egymással. A továbbjutás már nem forgott veszélyben, hiszen korábban a Heidelberget és a Messinát is legyőzte mindkét együttesünk.

Fertőzés miatt több játékos sem volt bevethető egyik oldalon sem. Sőt, a mai első meccsen a Messinának csak hat egészséges játékosa maradt. A magyaros rangadón nagy küzdelem zajlott a vízben. A negyedik negyedik úgy nézett ki, döntetlen lesz a mérkőzés. 5-5 állt az eredményjelzőn a záróakkord előtt, amit a Dunaújváros 3-0-ra megnyert. Szilágyi Dorottya kiváló formát futott az egész hétvégén, ma hat gólt lőtt. Győzelmükkel az újvárosiak csoportgyőztesként meneteltek tovább, de a BVSC és a Messina is bemasírozott a második körbe.

Női Euroliga, 1. selejtező kör (harmadik játéknap):

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló 8-5 (1-1, 2-2, 2-2, 3-0)
Gólszerzők: Szilágyi 6, Menczinger 1, Somhegyi 1 ill. Máté 3, Takács 2

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője: Jó érzeseim vannak az egész hétvégével kapcsolatban. Volt értelme elindulni az Euroligában A négy kiemelt csapat komoly játékerőt képviselő gárda lesz. Sikerült már az UVSE-t ebből már elkapnunk. Reméljük, ezt a bravúrt megismételjhetjük a többi háro együttes ellen.

Petrovics Mátyás, a BVSC vezetőedzője: Ebben a felállásban még nem játszottunk. Nincs hiányérzetem. Le a kalappal a lányok előtt. Örülök a továbbjutásnak.

Korábbi eredmények:

BVSC-Zugló–SV Nikar Heidelberg (német) 12–9 (2–3, 2–2, 4–0, 4–4)
Gólszerzők: Kisteleki D. 4, Máté 4, Takács O. 2, Gyöngyössy, Crittenden, ill. van der Bosch 3, Stiefel 2, Daube, Gelse, Zimmermann, Deike

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Waterpolo Despar Messina (olasz) 17–15 (4–3, 4–6, 4–4, 5–2)
Gólszerzők: Szilágyi 6, Gurisatti 4, Somhegyi 3, Menczinger 2, Horváth B., Slgater, ill. Gitto 3, Chiappini 3, da Silva 3, Aiello 2, Morvillo, Radicchi, Kuzina, Marchetti

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–SV Nikar Heidelberg (német) 25–13 (5–3, 9–4, 8–2, 3–4)
Gólszerzők: Szilágyi 7, Gurisatti 5, Somhegyi 4, Vályi V. 3, Garda 2, Horváth B. 2, Vályi F., ill. van der Bosch 4, Stiefel 3, Daube 2, Gelse 2, Zimmermann, Deioke

BVSC-Zugló–Waterpolo Despar Messina (olasz) 9–6 (1–3, 2–1, 2–0, 4–2)
Gólszerzők: Kisteleki D. 3, Takács O. 2, Gyöngyössy 2, Leimeter, Máté, ill. Aiello 2, Gitto, Chiappini, Kuzina, de Silva

A végeredmény: 1. Dunaújváros 9 pont, 2. BVSC 6 pont, 3. Messina 3 pont, 4. Heidelberg 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek