2018 szeptember 30.

Eurokupa: Fölényes BVSC és OSC siker

Az OSC-Újbuda 17 gólos győzelmet aratott, még a BVSC kilenc góllal volt jobb ellenfelénél.osc2018092401Fotó: OSC Waterpolo / facebook

A kezdés pillanatától nem volt azonos súlycsoportban az OSC és a Duisburg. A magyarok keveset szabálytalankodtak, viszont pontosan céloztak, így folyamatosan növelték a különbséget. Már 9-0-ra vezettek, amikor ellenfelük szépíteni tudott, és a továbbiakban is csak a siker mértéke volt a kérdés. Újabb fölényes győzelmével az OSC biztosította továbbjutását.

A BVSC az erőviszonyoknak megfelelően könnyed győzelmet aratott a vasutascsapat első fellépésén a háromcsapatos selejtezőcsoportjában. A meccs képére jellemző, hogy a franciák a 16. percben találtak be először, amikor már 9-0-ra vezetett a magyar együttes.

A BVSC legeredményesebbje Pásztor Mátyás volt hat góllal. A magyar együttes vasárnap a vendéglátók csapata ellen száll vízbe, de annak a mérkőzésnek az eredménye a továbbjutást nem befolyásolja, mivel pénteken a katalánok is legyőzték a Nice együttesét, vagyis biztosan a BVSC és a Barcelona lép tovább.

Férfi Eurokupa, selejtező, 2. forduló:

A-csoport (Rijeka):
A-Híd OSC-Újbuda – ASC Duisburg (német) 21-4 (5-0, 8-1, 4-2, 4-1)
az OSC gólszerzői: Kovács Gergő, Erdélyi, Burián 4-4, Hárai 3, Manhercz K. 2, Salamon, Seman, Tóth M., Bundschuh 1-1

C-csoport (Barcelona):
BVSC-Zugló – Olympic Nice (francia) 18-9 (4-0, 5-1, 5-5, 4-3)
a magyar csapat góldobói: Pásztor 6, Mészáros Cs. 3, Várnai, Sugár, Létay 2-2, Lajkó, Török, Kovács P.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek