2015 november 11.

Euro Kupa: Szárnyalt a Szeged a Hannover ellen

Parádés védekezéssel és támadójátékkal hat góllal győzte le a Szeged a Hannover együttesét az Euro Kupa negyeddöntő első meccsén. Varga Péter edző alig győzte dicsérni övéit, elmondása szerint még ő sem látta ennyire jónak csapatát.

Szeged varga szve.hu

Villámrajtot vett a Szeged. Az első negyedben 1-1 után zsinórban hármat is szerzett a hazai gárda, így Kiss Csaba rövid felsős találatával már 4-1 volt az eredmény. A második nyolc percben növelte a Tisza-parti együttes előnyét. Sánta is betalált és Varga Zsolt már a harmadikját lőtte, a kettő között a németek is megszerezték a másodkat, így 6-2 volt a nagyszünetben.

A fordulás után Lukas Seman villant, így ötgólos volt a hazaiak előnye. Ezek után a bírók is könnyedebben bántak a kiállításokkal olyannyira, hogy nem is adtak, így 7-2 volt a záróakkord előtt a Szeged előnye. Az utosó negyedben sem csökkent a két csapat közti különbség. Sőt, Varga Zsolt és Kunac góljaira csak Radovics tudott válaszolni, így hat góllal nyert a Tisza-parti együttes.A visszavágót december 16-án rendezik.

Euro Kupa, negyeddöntő (odavágó):

Szeged-Diapolo – Hannover 9-3 (4-1, 2-1, 1-0, 2-1)
Gólszerzők: Varga Zsolt 4, Manhercz K. 1, Kiss 1, Sánta 1, Seman 1, Kunac 1 ill. Radovics 2, Esforzado 1

Varga Péter, a Szeged edzője: A mai mérkőzésen óriási szívvel, lélekkel védekeztünk, ezt a három gól mutatja. Ma játszottunk a legjobban a szezonban, mikor ha nem ilyenkor. Borzasztóan boldogok vagyunk. Ilyen mérkőzést edzőként még nem éltem meg, játékosként már igen. Nehéz kifejezni most mit érzek.

További negyeddöntős eredmények:

Kinef Kirishi – AN Brescia 5-11 (0-3, 1-4, 3-2, 1-2)

Mornar BS – CSM DiGi Oradea 14-9 (4-3, 1-0, 3-2, 6-4)

CN Marseille – Sintez Kazan  8-9 (3-1, 1-1, 1-3, 3-4)

Fotó: szve.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek