2016 október 16.

Euro Kupa: hibátlanul vette a Fradi az akadályt

A Ferencváros a Split ellen is győzött, így 100%-os mérleggel jutott tovább az Euro Kupában.

stefanmitrovicsfradi

A Fradi még pénteken kezdett egy győztes meccsel a Bayer Uerdingen ellen az Euro Kupa B-jelű hármasában. Mivel páratlan csoportba került a zöld-fehér alakulat, ezért a szombati nap szünet volt Varga Zsolt tanítványainak.

Az utolsó nap a házigazda Splittel mérkőzött meg a magyar együttes a csoportgyőzelemért. Megadta az alaphangulatot a Fradi a meccsnek, hiszen Madaras, Tóth majd Avramovics góljával már 3-0-ra vezetett. Az előny egészen a második negyed hajrájáig megmaradt, mikor elkezdett zárkózni a horvát csapat, előbb Kunac majd Delics és Franicsevics talált be, 4-4. Az utolsó másodpercek is hoztak izgalmakat, hiszen a Split megfordította a találkozót, de Madaras még a nagyszünet előtt egalizált, 5-5.

A fordulás után egymásután vágott hármat a Fradi, így ismét fel volt adva a Splitnek a lecke, a záróakkord előtt 9-7 állt az eredményjelzőn. A mérkőzésből már csak szűk hat perc volt hátra, mikor Vukics révén már csak egy volt az előny. A hajrára fordulva Szirányi és Jansik is eredményes tudott lenni, így ismét három volt a Fradi előnye, 12-9. A hátralévő időben jól sáfárkodott a zöld-fehér együttes előnyével, így 13-12-re győzött.

A Ferencváros ezzel a BVSC mellett továbbjutott és várhatja a következő kör sorsolását az Euro Kupában.

Euro Kupa első selejtezőkör, B-csoport (Split)

Posk Split (horvát)–PQS-Ferencváros Waterpolo 12–13 (1–3, 4–2, 2–4¸ 5–4)
Gólszerzők: Franicevics 3, Kunac 2, Vukic 2, Delic 2, Borovcics 1, Z. Butics 1 K. Butics 1 ill. Madaras 4, Mitrovics 3, Katonás, Nyéki 1, Szirányi 1, Tóth M. 1, Jansik Sz. 1, Marko Csuk 1

A B-csoport végeredménye:

1. Ferencváros 6 pont
2. Split 3 pont
3. Uerdingen 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.