2016 október 16.

Euro Kupa: a Kotor elleni sikerrel továbbment a BVSC

Sikerrel vette a kassai túrát a BVSC. Az utolsó napon a Kotort győzte le a magyar együttes, így csoportmásodikként ment tovább a második körbe.

bvsceurokupa201601

A második körbe jutott a BVSC (Marek Cecho/ Svet SPORTU)

Ki-ki mérkőzést játszott a BVSC a Primorac Kotorral az Euro Kupa első selejtezőkörének C-csoportjában. Az utolsó játéknap előtt mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel állt, így aki győz, az jut tovább.

Tegnap a Kassa utáni 14-4-es siker után Märcz Tamás a következőket mondta a Kotorról: “…a látottak alapján komoly, de legyőzhető ellenfelek, ha hasonlóképpen játszunk a mai teljesítményünkhöz.” – fogalmazott a bvscvizilabda.hu-nak.

Jól kezdődött a magyar csapat számára a mérkőzés, hiszen 1-1 után Czigány majd Kovács is betalált, így már kétgólos volt az előny, 3-1. A második negyedben visszajött a mérkőzésbe a Kotor, Radonjics majd Matkovics révén 4-4 állt az eredményjelzőn. A nagyszünetig azonban jól hajrázott a vasutas gárda, így Várnai jóvoltából, 6-5-re vezetett.

A fordulás után sem akart leszakadni a montenegrói gárda Gopcsevics talált be a negyed elején, 6-6. Ezek után egészen a hajráig nem esett gól, ekkor Czigány értékesített egy előnyt, 7-6. A záróakkordból egy perc sem telt el, mikor kiegyenlített a Kotor. Az utolsó percek azonban a BVSC-é voltak, hiszen Szabó góljára a másik oldalon nem érkezett válasz, így Märcz Tamás együttese a második helyen ment tovább az Euro Kupában.

Euro Kupa., első selejtezőkör C-csoport (Kassa):

BVSC-Zugló – Primorac Kotor 8-7 (3-1, 3-4, 1-1, 1-1)
Gólszerzők: Czigány 2, Csapó 1, Várnai 1, Török 1, Kovács P. 1, Pásztor 1, Szabó L. 1 ill. Petrovics 2, Gopcsevics 1, Radonjics 1, Krivokapics 1, Krijestorac 1, Matkovics 1

A C-csoport végeredménye: 

1. Canottieri Napoli 9 pont
2. BVSC-Zugló 6 pont
3. Primorac Kotor 3 pont
4. Hornets Kosice 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek